<

Куди і як подіти місцевих ворон думають чиновники в Іваничах

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:40 | 11.05.2015 / Іваничі /
Перегляди
20
/ Коментарі відсутні

Галасне каркання ворон чути ще із в’їзду в селище. Ці птахи – реальна проблема пересічних жителів, підприємств громадського харчування, дитячого садку, розташованого біля центрального парку. Місцеві чиновники проблему нав’язливих ворон вирішують як уміють.

Наразі – це обрізка гілля дерев у парку, основному місці скупчення ворон. Як каже адміністратор сусіднього із парком ресторану “Старий замок”, зі старих дерев обрізали розлоге гілля та позбивали гнізда. Формували дерева так, аби в подальшому вони відростали гарної, круглої форми.

Однак, наразі – видовище не з приємних. Полисілий влітку парк нагадує картини із кінофільму в жанрі “жахи”. Однак, перший заступник голови Іваничівської райдержадміністрації Теодор Гавінський переконаний, що це дієвий метод у боротьбі із засиллям ворон.

“Ви не уявляєте, які проблеми та неприємності терплять ті, хто мешкає або працює поруч із парком. А у центральному парку селища ніхто не може відпочивати, чи навіть пройтися алеєю – птахи кричать та постійно забруднюють все і всіх послідом”, – каже чиновник.

Працівники ЖКГ, які наразі у дитсадку, розташованому поруч із парком, зрізують розлогі гілля каштанів, ялин та беріз, кажуть, що у парку зачистку робили місяць тому. Після цього усі птахи перемістилися на дерева в садочок. “Це було страхіття – ми збивали гнізда, а ворони нападали, мене навіть клюнула одна. Діти боялися на майданчик виходити”, – розповідає старенький сторож дошкільного закладу.

Як висилити ворон із селища по-хорошому – ніхто в Іваничах не знає. Наразі, ЖКГ бореться з ними єдиним методом – збиває пташині гнізда. У них, до речі, повно яєць – незабаром воронячу орду поповнять молоді пташенята.

Вигнанці із парку та садочку тепер дислокуються у місцевій лікарні. Ні медперсонал, ні пацієнтів таке ноу-хау не тішить.

“Напевне, просто обрізувати гілля у селищі – недостатньо. Через рік гілки відростуть і ворони повернуться на свої старі місця. Тут треба із птахами боротися. Всі ж дерева в Іваничах не виріжеш. А птахи де гілки бачать – там гнізда і в’ють”, – кажуть перехожі.

_MG_3134
_MG_3138
_MG_3139
_MG_3140
_MG_3145
_MG_3146
_MG_3147
_MG_3153
_MG_3158
_MG_3163
_MG_3167
_MG_3182
_MG_3184
_MG_3189
_MG_3192




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця