<

Волонтери з Іванич відвезли в Харків гуманітарну допомогу: до Великодня планують ще одну поїздку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:54 | 19.04.2022 / Іваничі / , , , , /
Перегляди
1586
/ Коментарі відсутні

Іваничівські волонтери й активісти завезли військовим в Харків благодійну допомогу, яку назбирали у пункті збору, завдяки небайдужим жителям Іваничівщини, Павлівської і Нововолинської громад. Продукти і речі першої необхідності небайдужі іваничівці возять також у Миколаїв, Чернігів та інші населені пункти, що перебувають зараз на лінії фронту.

Ліки, засоби гігієни, теплий одяг, подушки, ковдри, спальники, різноманітну техніку, домашню консервацію, овочі, фрукти, більше тисячі порцій «сухого» борщу і горохового супу, які власноруч роблять місцеві волонтери, та інші продукти харчування днями відправили в Харків.

Допомогу отримали і військові, які захищають місто від окупантів, і місцеві мешканці, які, через бомбардування і обстріли рашистів, лишилися без рідних домівок, і зараз змушені жити у метро й бомбосховищах.

Місцеві активісти, які відвозили допомогу, у коментарі БУГу розповіли, що Харків зараз перебуває на межі гуманітарної катастрофи.

Під час поїздки іваничівці побачили жахливу картину, яка їх дуже вразила. Сотні зруйнованих багатоповерхівок, не розірвані снаряди і бомби рашистів, які валяються на вулицях міста і можуть “рванути” в будь-який момент, постійні обстріли і бомбардування, що майже не припиняються. А найстрашніше – тисячі людей з малесенькими дітками, які, аби вижити і врятуватись, переселились у місцеве метро, підвали й бомбосховища та перебувають там цілодобово, без їжі й найнеобхідніших речей.

За словами активістів, за продуктами і речами, які вони привезли, вишикувалась довжилезна черга з місцевих жителів. А це означає, що вони вкрай потребують цієї допомоги, а найбільше – їжі.

Тому мешканців Іваничівської громади, а також небайдужих жителів усіх інших сусідніх громад просять не зупинятися, а продовжувати допомагати.

Продукти та речі першої необхідності закликають приносити в Пункт збору та видачі гуманітарної допомоги, який знаходиться в Іваничах на вулиці Грушевського 1. Допомога там не затримується, а як тільки назбирується достатня кількість, її відразу ж везуть військовим та мешканцям в ті регіони, які перебувають на лінії фронту.

Автівки, вщент забиті гумдопомогою, майже щотижня відправляють на Миколаїв, Чернігів, Харків та інші населені пункти Сходу, Півдня та Півночі нашої країни.

“Там перебуває дуже багато людей з меленькими дітками, які сидять в бомбосховищах і підвалах впроголодь, а також військових, які щохвилини ризикують своїми життями заради захисту рідної країни від російських окупантів. І усі вони весь час хочуть їсти. А продуктів не мають. Тому дуже вас просимо: продовжуйте допомагати, не будьте байдужими.

Зараз жителям тих міст і сіл, які опинилися на лінії фронту, та нашим бійцям, які відстоюють і захищають Батьківщину, дуже потрібна сільськогосподарська продукція: картопля, морка, цибуля, часник, червоний буряк, крупи, макарони, цукор і мука. Ми хочемо до Великодня це все відвезти туди”, – наголосив один з активістів, який через скромність не захотів називати своє ім’я.

Не зупинятись у зборі допомоги просять і місцеві волонтери, які налагодили виробництво «сухого» борщу, і щоденно, з ранку і до ночі готують сухі овочеві набори для військових. Борщовий набір складається з капусти, моркви, буряка, картоплі, часнику й цибулі, перцю і паприки, м’яса, солі та зелені. Тому просять усіх небайдужих приносити ці інгридієнти в пункт збору.

До речі, цього разу на Харків відправили тисячу порцій такого «Козацького» борщу.

Іваничівські активісти налагодили співпрацю з Харківським центром гуманітарної допомоги Владислава Безрука, зокрема з волонтеркою Оксаною Івахненко, які пакують продуктові набори й адресно розвозять людям по усіх бомбосховищах. Це ж саме будуть робити з допомогою, яка приїздитиме з Іванич: фасуватимуть і передаватимуть усім потребуючим жителям Харкова.

Окрім цього, активістам можна надавати фінансову допомогу, адже вони купують військовим захисну амуніцію, техніку й засоби, які їм дуже потрібні.

Перерахувати кошти можна на картку: 4149 4390 2256 3187.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер