<

Волонтери допомогли речами сім’ї загиблого в АТО Анатолія Артеменка

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:33 | 19.12.2015 / Іваничі / /
Перегляди
19
/ Коментарі відсутні

Напередодні Дня святого Миколая в село Грибовиця на Іваничівщині у родину загиблого сапера Анатолія Артеменка із зібраними речами для його новонародженої донечки навідався волонтер Петро Сопронюк.

Бійці невидимого фронту не лише допомагають українській армії, вони беруть активну участь у житті сімей загиблих, забезпечують діток продуктами, іграшками, опікуються сиротами. Діти військових стали для них майже як рідні.

Колектив благодійного фонду “Фонд Вільна Україна”, створеного групою українських та зарубіжних бізнесменів, організовує спільні акції та збирає допомогу постраждалим від війни. Оксана Лабунська (Хмілевська), коли дізналася, що у Іваничівському районі на світ з’явилося немовля, тато якого ще не пройшло і місяця як загинув на Сході, відразу почала шукати людей, здатних допомогти сім’ї.

“Розуміла, що фінансова підтримка від держави прийде не відразу. Найперше написала пост у мережі Фейсбук, на який відгукнулися інші волонтери – було біля 200 поширень”, – розповідає Оксана.

Долучилися до збору речей і у фонді “Допоможи допомагати” та благодійній організації “Допомога дітям Героїв”, що свою діяльність розпочала ще з часів Революції гідності. Київські та львівські волонтери за допомогою італійської та болгарської діаспори зуміли зібрати все необхідне для дівчинки. Із Болгарії, зокрема, прийшла певна сума коштів на медикаменти, які закупив волонтер Анатолій Тамборський.

Значний вклад у збір речей для доньки героя зробили бійці невидимого фронту Ольга Бабічук та Юлія Смірнова. Богданка – так назвали дівчинку – отримала зимовий одяг, взуття, інші необхідні для немовляти речі. З дня на день родина загиблого військового чекає на нову передачу від волонтерів – дитяче ліжечко.

Петро Сопронюк доставив подарунки від небайдужих дружині загиблого Світлані Лисенко. Його стараннями в оселю, де проживає сім’я Артеменка, врешті проведено газ. Петро Захарович передав дружині бійця фото з місця його загибелі – кадри, зафіксовані відразу після вибухів на складах у Сватовому місцевими волонтерами.

Стараються підтримати родину загиблого і у Грибовицькій сільській раді – сільський голова Павло Степанець завжди навідується до їхньої оселі.

Люди, що займаються волонтерством та сім’я загиблого будуть раді допомозі та будь-якій спів­праці. Подаруємо своє тепло дітям, бо не з їхньої вини точиться війна. Допоможемо їм пережити цей нелегкий час і подаруємо нормальне дитинство.

Лисенко Світлана Василівна. Картка Приватбанк 5168 7572 9689 9687.

_DSC0131_tn
_DSC0142_tn
_DSC0157_tn
_DSC0165_tn
_DSC0174_tn
_DSC0187_tn
_DSC0204_tn
_DSC0206_tn
_DSC0208_tn




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок