<

Волонтерство, допомога військовим і переселенцям: як живе Поромівська громада в умовах війни

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:45 | 15.04.2022 / Іваничі / , , , /
Перегляди
549
/ Коментарі відсутні

Поромівська громада, як і всі інші населені пункти Волинської області, відчула наслідки російської збройної агресії. Про життя громади в умовах війни розповів БУГу її голова Олег Савчук.

Він зауважив, що з початком війни мешканці згуртувалися і намагаються максимально, чим тільки можуть допомагати військовим і переселенцям.

Жителі організувались і власноруч готують для бійців на передову тушкованку, печуть випічку, ліплять і морозять вареники, роблять різноманітні харчові заготовки, власноруч шиють балаклави, плетуть сітки, а також купують і передають їм ліки, засоби гігієни, теплий і зручний одяг, подушки, ковдри, каремати, килимки, спальники, різноманітну техніку, домашню консервацію, овочі, фрукти та інші продукти харчування.

За словами Олега Савчука, за 50 днів війни бійцям на передову та людям, які опинилися на лінії фронту і потерпають від численних обстрілів і бомбардувань, вже передали понад 100 тон допомоги.

Автівки з продуктами, ліками, одягом і речами першої необхідності відправляються практично кожного дня. Везуть на Миколаїв, Запоріжжя, Баштанку та інші окуповані території.

Як повідомив Олег Савчук, з місцевого бюджету було виділено 100 тисяч гривень на потреби Луцького прикордонного загону. Також допомагають усім необхідним і військовослужбовцям 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого та 39 бригади тактичної авіації.

Нині у громаді офіційно зареєструвались і проживають 800 переселенців, які покинули рідні домівки, рятуючись від обстрілів і бомбардувань рашистів. Найбільша частина приїжджих – з Київської, Миколаївської, Донецької і Харківської областей, а також міст Маріуполь, Київ та Харків.

Небайдужі мешканці огорнули своїх гостей увагою і турботою, надали їм усе необхідне для життя: продукти харчування, одяг та речі першої необхідності. Подбали і про житло для вимушених переселенців. Значна частина з них живе в гуртожитку Центру профтехосвіти, що в Будятичах, дехто – в своїх знайомих, друзів і родичів. Ще когось поселили у покинутих будинках, які стояли в селах пустками.

Зараз громада намагається повернутися до звичайного життя. Майже в усіх школах відновили очне навчання, триває благоустрій територій і підготовка до Великодніх свят. Зокрема, відбуваються загальні толоки, участь в яких беруть працівники місцевих закладів і установ, а також небайдужі жителі. Й усі разом спільними зусиллями прибирають і наводять лад на прилеглих територіях і місцях загального користування.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця