<

Волонтерки з Іванич придбали і передали бійцям 14 ОМБр два автомобілі й чимало інших необхідних їм речей

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:55 | 15.09.2022 / Іваничі / , , , , , /
Перегляди
2557
/ Коментарі відсутні

Іваничівські волонтерки передали бійцям на передову дві автівки, які придбали завдяки небайдужим людям. Наразі автомобілі вже на передовій і ними користуються бійці підрозділу 14 окремої механізованої бригади, у якому воюють і захисники з Іваничівщини.

Кошти на один з автомобілів, який вартує 1,5 тисячі доларів, зібрала місцева волонтерка Олександра Шептор та її команда. Ще на один, вартістю 4,5 тисячі доларів, – депутатка селищної ради Катерина Бонюк, яка наразі також займається активною волонтерською діяльністю.

Перед тим як відправити автівки на передову, вони пройшли необхідний техогляд, їх трішки поремонтували і пофарбували.

Так, Катерина Бонюк оголосила про збір коштів на автомобіль 16-го серпня. Чимало людей відгукнулося й не лише з України, а й з-за кордону. І таким чином вже 3-го вересня пікап для наших захисників – автомобіль Mitsubishi L 200 вдалося придбати. Автівку підремонтували, а потім майстри з Локач безкоштовно її пофарбували у відповідний колір. Наразі пікап вже працює на передовій Харківщини. Возить бійців, зброю і набої для боротьби та звільнення українських земель від ворога.

“Це вдалося завдяки вашій фінансовій підтримці. Завдяки кожним 50, 100 гривням, які ви віддали для цієї важливої справи. За вагомий фінансовий внесок дякую нашим землякам в Голандії, Канаді, інших країнах, далекобійникам, українцям з польської фірми «Lokis». А також Тарасу Щерблюку, Миколі Волинцю і всім-всім, хто долучився до збору коштів.

За ці кошти змогли купити авто і доставити. Окрема вдячність хлопцям, які пригнали з-за кордону. Майстрам з Локач, які безкоштовно пофарбували і підготували машину до роботи. Кожен такий крок наближає нас до перемоги”, – зазначила Катерина.

До слова, вона ж і доставила автівку на передову. А окрім неї, ще багато корисних речей: дощовики, чоботи, пледи, плівку, медикаменти, їжу та цигарки.

Нагадаємо, нещодавно Катерина Бонюк разом з іншими місцевими волонтерами встановила своєрідний рекорд. Вони зібрали кошти, знайшли, купили і завезли бійцям на передову дрон. І це все встигли зробити за три дні.

Що стосується автомобіля, кошти на який збирала Олександра Шептор, то його придбали 21-го серпня. І пригнали в Україну із Чехії. Цьому посприяла команда іваничівця Сергія Дзеньківа, який наразі проживає в цій країні.

В Іваничах автомобіль Mazda B2500 відремонтували, а майстер Дмитро Свистун пофарбував її у спеціальний маскувальний колір, підготував для виконання завдань. І 3-го вересня автівку відправили на передову.

Також з автомобілем військовим доставили й інші, необхідні їм речі, ліки та продукти. Зокрема: металошукачі, спальники, каримати, цигарки, запальнички, тактичні рукавиці, наколінники, одяг, дощовики та інше.

Як розповіла Саша, приїхавши на передову, автівка вже через дві години відправилася на своє перше завдання та успішно його виконала, зберігши життя восьми захисникам.

“Дякуємо кожному, хто долучився до збору коштів. Ця автівочка буде служити нашим захисникам довго, адже вона повністю підготовлена та відремонтована! Величезна подяка Dima Svystun за те що безкоштовно пофарбував цю красуню. Ці листочки – це просто бомба-ракета”, – наголосила вдячна волонтерка.

До слова, це вже друга автівка, придбана завдяки Олександрі та її команді.

Наразі Саша оголосила новий збір коштів. Цього разу на термобілизну та дощовики. Адже наближаються холодні пори роки й теплі речі військовим вкрай необхідні. Один дощовик-пончо вартує 1 225 гривень. А їх потрібно чимало. Тож волонтерка вкотре просить усіх не байдужих долучатися і допомагати.

Кошти можна перерахувати за реквізитами: 

Картка: 4149 4999 9070 5111 – Олександра Шептор

Нагадаємо, Олександра Шептор поставила на паузу свій бізнес, закинула майже всі домашні справи і з головою поринула у волонтерство. Вона не лише згуртувала команду однодумців, з якими разом виготовляє для бійців сухі борщі та супи, а й завдяки підтримці небайдужих українців придбала для військових 14 ОМБр дрон і автомобіль, а наразі збирає кошти на дощовики та термобілизну.





Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок