<

Вогнеборець Олександр Хом’як поза службою врятував з пожежі шістьох людей в Іваничах

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:07 | 4.01.2022 / Іваничі / /
Перегляди
1536
/ коментарів 6

1-го січня волинський вогнеборець Олександр Хом’як, перебуваючи поза чергуванням, урятував п’ятьох молодих людей та дорослого чоловіка під час пожежі в житловому будинку у селищі Іваничі.

Начальник 18-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Іваничі ГУ ДСНС у Волинській області майор служби цивільного захисту Олександр Хом’як поспішав у розташування підрозділу для проведення ранкової зміни рятувальників, – інформує пресслужба ДСНС у Волинській області.

В одній із осель у селищі Іваничі він помітив густий дим, що вихоплювався з-під даху житлового будинку.

Рятувальник оцінив обстановку та підбіг до будинку. Двері оселі були зачинені, тож він почав стукати у вікна, аби розбудити господаря і людей, що спали після святкування Нового року. Нарешті вдалося розбудити одну з дівчат, що була в будинку і вона відкрила двері. Олександр Хом’як вскочив у кімнату та, піднявши другу дівчину, вивів на їх вулицю. Вернувся, щоб обстежити усі приміщення в будинку.

У другій кімнаті він знайшов трьох хлопців та вивів на свіже повітря. Після цього провів повторний огляд і в третій кімнаті виявив сплячого власника будинку, якого теж вивів із задимленої хати. Швидко організував евакуацію матеріальних цінностей з будинку – разом із сином власника вони винесли на вулицю цінні папери, документи, електротехніку, телевізор, комп’ютер.

О 8:57 на місце події прибула чергова варта служби 101 і Олександр Хом’як, як начальник частини, очолив гасіння пожежі, відключив електроенергію в коридорі будівлі, а також на загальному щитку на вулиці.

Вогонь, який вирував на горищі оселі, приборкали працівники місцевої 18-ї ДПРЧ 5-ї ДПРЧ м. Нововолинська ГУДСНС України у Волинській області. Знищено тільки 10 м квадратних перекриття, речі домашнього вжитку, пошкоджено 10 м кв даху, 15 м кв стін. Ймовірною причиною виникнення пожежі стало коротке замикання електромережі.

Завдяки оперативному реагуванню та рішучим діям начальника 18-ї Державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС у Волинській області майора служби цивільного захисту Олександра Хом’яка врятовані шість життів (п’ятьох юнаків віком 16-18 років та дорослого чоловіка), пожежа була ліквідована з мінімальними збитками.

Нагадаємо, на Новий рік в Іваничах горів житловий будинок.




коментарів: 6
  1. як можна так лукавити?ніхто нікого не виносив і не виводив,всі особи, які були в житловому будинку, вийшли самостійно без допомоги рятувальника!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Там написано ВИВІВ ! на свіже повітря, якби він їх, сплячих після добрячого святкування не розбудив і не організував правильну ліквідацію пожежі то не було б вже ні цих людей ні будинку. Так що нехай дякують Богу, що все так обійшлося і просять здоров’я для їхнього рятівника.

  2. якби не леся лемещук-ліщукта роман давидюкто ні пожежників не було б,а ні людей не попередили .Ці люди викликали пожежників і рзбудили людей.До якого милого тут герой України Хомяк???????????????????????????????
    Слава герою ХОМЯКУ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер