<

Водієві, який в Поромівській громаді п’яним їздив мотоблоком, присудили штраф із позбавленням права керування

19:35 | 27.04.2023 / Іваничі / , , , /
Перегляди
1951
/ коментарі 3

Житель села Нова Лішня Поромівської громади, якого впіймали нетверезим за кермом мотоблока, заплатить 17 тисяч гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на один рік.

Правоохоронці зупинили водія мотоблока МТЗ-05 о 16:23 25-го лютого в селі Нова Лішня на вулиці Ювілейній. Виявилось, що він перебував в стані алкогольного сп`яніння. Про це йдеться у постанові Іваничівського районного суду від 23-го березня.

Огляд здійснювався за допомогою приладу «Alcotest Drager 6810». Його ре­зуль­тат — 1,66 про­мі­ле, що у 8 ра­зів пе­ре­ви­щує до­пус­ти­му нор­му.

Проти горе-водія порушили адміністративне провадження за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння).

В суді чоловік зізнався, що напередодні вживав алкоголь. Він повністю визнав свою вину у вчиненому правопорушенні, запевнив, що щиро розкаявся й та пообіцяв, що подібного не повториться.

Суддя визнала чоловіка винним та призначила йому покарання – 17 тисяч гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік. Також водію доведеться сплатити в дохід держави 537 гривень судового збору.




коментарів: 3
  1. Так він же не прокурор,якби був прокурором ,то ще й вибачатися треба було б .

  2. Так на мотоблок яке посвідчення водія треба? Вірно, ніякого. Тоді просте запитання – посвідчення не мав взагалі і його й не треба, а право керування позбавили. Чому протокол не склали за відсутність посвідчення. В Локачах дописалися трудяги (недавно тут в новинах читав судили одного трудягу так показники свої поправляв), видно в Іваничах теж хочуть.

  3. Наказом Держстандарту України «Засоби транспортні дорожні» затверджено перелік транспортних засобів, у переліку транспортних засобів мотоблок не передбачений, мотоблоки являються малогабаритними автономними силовими агрегатами з дизельним двигуном, призначені для приводу різних робочих органів, причіпних і навісних пристосувань, які використовуються при обробці ґрунту, догляді за насадженнями, механізації ручної праці у фермерських господарствах, на присадибних, садових і городніх ділянках площею від 20 до 100 і більше соток;
    мотоблок не призначений для постійної експлуатації в якості транспортного засобу на дорогах загального користування з твердим покриттям і на вулично-дорожній мережі.
    Оскаржуйте поки не пізно. І моральні збитки з поліції не забудьте.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа