<

Відклали питання до з’ясування усіх обставин: справу атовця з Іванич, якому двічі виділили землю, розглянула земельна комісія

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:41 | 26.01.2022 / Іваничі / , , /
Перегляди
2357
/ коментарі 2

В Іваничівській селищній раді визнали, що недодивились, коли вдруге виділяли земельну ділянку атовцю. Мовляв, не мали доступу до земельного реєстру.

25-го січня рішення про затвердження проєкту землеустрою учаснику АТО розглянула земельна комісія. У ньому керівники громади на наступній сесії пропонували депутатам відмовити атовцю. Причина – норми законодавства, відповідно до яких безоплатна передача земельних ділянок у постійне користування громадянам проводиться лише один раз. І заявник, як виявилось, вже отримав земельний наділ кілька років тому.

Нагадаємо, у березні 2021 року ветеран АТО з Іванич Віталій Пасічник звернувся в селищну раду для виділення йому земельної ділянки на ведення сільського господарства. Там заяву прийняли та погодили. Опісля він виготовив документи на проєкт землеустрою. За який заплатив 4 тисячі гривень, 50% йому повернули. Однак при розгляді проєкту, з’ясувалось, що на Пасічнику з 2017 року уже числиться одна земельна ділянка площею 1 Га. Проте атовець запевняє, що про цю землю він не знав і жодних документів не підписував.

Під час засідання земельної комісії, місцевий активіст Ігор Маковський, який допомагає атовцю, попросив відкласти проєкт цього рішення до вияснення усіх обставин. Адже Віталій Пасічник написав заяву в прокуратуру та ДБР за фактами зловживання владою, підроблення та перевищення влади або службових повноважень.

Учасник земельної комісії Руслан Мартинюк підтримав прохання активіста і запропонував “заморозити” це питання, аби не “ущемляти” права учасника АТО. Також він звернувся до очільників громади з питанням, як взагалі вони допустили таку ситуацію. Адже, за його словами, заяву атовцю на виділення земельної ділянки допомагав оформлювати юрист селищної ради. Тож він мав би вияснити, що заявник вже отримував раніше землю і зробити це повторно вже не має права.

“Як так може бути? Спочатку юрист допомагає атовцю написати заяву, а потім його “топить”. Чому юрист не сказав: “Хлопче, заспокойся. Ти вже скористався своїм законним правом і отримав землю. Хай він тепер прийде і пояснить нам, як це сталося”, – обурився Мартинюк.

Заступник селищного голови Віктор Березюк зазначив, що працівники селищної ради не є правоохоронцями чи судмедекспертами, аби розбиратися в цій справі. За його словами, тепер атовцю потрібно довести у суді, що він не володіє ніякою земельною ділянкою і що попереднє рішення на отримання землі є незаконним і вже після цього повторно звертатися в селищну раду, щоб затвердити проєкт землеустрою.

“У 2017 році було виділено 15 земельних ділянок учасникам АТО, серед них і Віталій Пасічник. Є відповідна заява від нього на надрукованому бланку і з його підписом. Але чи цей підпис справжній чи підроблений я визначити не можу. Я не судмедексперт”, – повідомив Березюк.

У свою чергу секретар ради Володимир Сарабуна визнав службову халатність, але зауважив, що тоді в працівників ради не було доступу до реєстру.

“Працівники дійсно винні, бо не додивились. Але ми визнаємо свою вину і свою помилку й наразі її виправляємо. Якщо заявник доведе у суді, що попередню ділянку він не отримував і скасує це рішення, то зможе знову звернутися і ми виділимо йому ділянку”, – запевнив Сарабуна.

Однак активіст Маковський зауважив, що не розуміє, чому учасник АТО, якого обдурили і скористались його правом на земельну ділянку, має тепер виправдовуватися і щось комусь доводити.

Врешті учасник земельної комісії Руслан Мартинюк запропонував, не відмовляти атовцю, а попросити його забрати свою заяву до рішення суду і вияснення усіх обставин цієї справи, а тоді її поновити. Цю пропозицію підтримали усі члени комісії.




коментарів: 2
  1. Нехай ще правоохоронці перевіряють який він атовець, і скільки він там був, що йому дали посвідчення

    • що треба мати в голові, щоб таке написати? Цей хлопець стільки всьго пережив–не дай Боже нікому. Вам на колінах треба просити в нього прощення за такий коментар в його адресу!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер