<

Відбулося бліц-навчання для Іваничівських роботодавців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:47 | 10.08.2017 / Іваничі /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

9 серпня 2017 року у Іваничівському районному центрі зайнятості  проведено бліц – навчання  для роботодавців на тему «Нове в законодавстві про працю»,  за участю головного державного інспектора управління держпраці у Волинській області Е.Матвіюк.  Взяли участь 12 роботодавців.

Директор центру зайнятості Гарік Татоян  ознайомив зі складом учасників та порядком проведення, також презентував послуги служби зайнятості для роботодавців, зокрема ознайомив із новими послугами служби зайнятості: відеорезюме, скайп-співбесіда, електронна реєстрація в центрі зайнятості.

Мета бліц-навчання це ознайомлення працедавців  із виявленням не задекларованої праці, з’ясування причин поширення цього явища та виведення неформальної зайнятості з «тіньової» економіки. Задля цього інспектори держпраці співпрацюють  з іншими органами державної влади та соціальними партнерами так розпочала свій виступ Елеонора Романівна.

Проте основний акцент було зроблено на фінансовій відповідальності роботодавця за використання найманої праці без належного оформлення трудових відносин. Враховуючи те, що район є практично сільськогосподарським і сезонна робота триває, то саме ця категорія роботодавців повинна знати, що за порушення норм чинного законодавства можна отримати штраф у розмірі 30 мінімальних заробітних плат або 960000 грн. за одного неоформленого працівника. Інспекційні відвідування відбуватимуться відповідно до нового Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2017. № 295, яка вступила в дію з 16.05.2017 року.

            З інформацією виступила начальник відділу взаємодії з роботодавцями районного центру зайнятості Євгенія Домбровська, яка проінформувала присутніх що згідно з Законом України «Про зайнятість населення, суттєвою підтримкою з боку служби зайнятості у напрямку збільшення кількості нових робочих місць для працевлаштування безробітних з числа соціально незахищених верств населення є компенсація роботодавцю фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування ( ст.26 вище вказаного закону), та працевлаштування  безробітних на нові робочі місця в пріоритетних галузях економіки ( ст.27 вище вказаного закону). 
направлені центром зайнятості, і подати заявку для відшкодування єдиного внеску.

Відбулося  обговорення порушених питань,  на які  запрошені роботодавці отримували кваліфіковані відповіді.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа