<

Відбулось перше засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку Литовезької ОТГ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:11 | 11.11.2017 / Іваничі / , /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Об’єднані територіальні громади Прибужжя працюють над стратегічним плануванням розвитку своїх громад. До розробки цього документу залучаються жителі громади і фахівці-консультанти.

На перше засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку Литовезької ОТГ прийшли зацікавлені члени громади – повідомляє Асоціація місцевого самоврядування Прибужжя на фейсбуці

Сільський голова Іван Іванчук наголосив, що ставши об’єднаною територіальною громадою, вони отримали повноваження, власні та зовнішні ресурси, тому є відповідальними перед своїми мешканцями за формування комфортного та безпечного середовища проживання. Для цього потрібен розвиток, розвиток прогнозований та вмотивований. Потрібне розумне планування розвитку території.

Експерт з регіонального розвитку Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Петро Гоцалюк розповів, що плануючи розвиток громади, потрібно орієнтуватися на три складові стратегії – розвиток місцевої економіки, розвиток людського капіталу та збереження довкілля. Тому детально познайомив присутніх із методологією стратегічного планування, показав схеми процесу розробки стратегії, як правильно провести факторний аналіз SWOT, що таке структура цілей.

Виконавчий директор Асоціації місцевого самоврядування Прибужжя Валентина Степюк наголосила, що розвиток громади значною мірою залежить і від місцевої влади, і від місцевого населення. Не може влада самостійно або населення самостійно вирішити проблеми розвитку – це спільна робота і вирішується вона спільними зусиллями. Тому Стратегія розвитку має бути реальною, розрахованою на реальні фінанси, які можна залучити, а процес її розробки має відповідати правилам громадської участі і лобістської незаангажованості. Привела позитивні приклади підтримки і розвитку місцевої економіки, закликала залучати місцевих підприємців до розробки Стратегії розвитку громади.

Із можливостями співпраці у процесі створення нових робочих місць у громаді познайомив присутніх директор Іваничівського районного Центру зайнятості Гарік Татоян.

Попереду Литовезької ОТГ найважливішй етап розробки Стратегії – це збір пропозицій з боку представників громади щодо ідей проектів, які дозволять сформувати операційну частину Стратегії. Ідеї проектів будуть відібрані, проаналізовані та пріоритезовані робочою групою, а за результатами цієї роботи будуть визначені джерела фінансування найважливіших для громади проектів.

Над Стратегіями розвитку громад активно працюють Зимнівська, Вишнівська, Павлівська ОТГ. Асоціація місцевого самоврядування Прибужжя впевнена, що реалізація цього документу допоможе громадам підвищити їх економічну спроможність, забезпечить постійний розвиток території та значно підвищить якість життя у громаді.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок