<

Весняну толоку у Павлівці Іваничівського району жителі розпочали з кладовищ та території, що навколо

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:20 | 29.03.2017 / Іваничі /
Перегляди
4
/ коментарі 2

29-го березня небайдужі мешканці Павлівської об’єднаної територіальної громади розпочали наведення санітарного стану на кладовищі та навколо нього.

Кожного вівторка на нарадах голова громади Андрій Сапожник першим питанням до старост села є наведення порядку на території сіл, організація і проведення толоки. Про це повідомила заступник голови Ніна Петренко. Вона також сказала, що організацію проведення толоки взяв на себе Сергій Фіть, який очолює військо- обліковий стіл. Він об’їхав всі організації, установи, церкви, говорив з людьми. Вирішили в першу чергу навести порядок на кладовищі та у парку, що біля кладовища і біля меморіалу українсько-польського примирення “Пам’ять, скорбота, єднання”.

— На польському кладовищі уже навели порядок. Сергій Фіть організував хлопців і прибрали. Раніше поляки приїжджали, платили гроші людям, щоб ті прибирали могили. Зараз ми долучились до прибирання, тут покояться колишні жителі Порицька. То ж ми маємо подбати про їх могилки і кладовище. У Польщі  створена організація пам’яті, її представники щороку приїжджають на свято Петра і Павла,12 липня, щоб покласти квіти, запалити лампадки. То ж людям приємно, що ми пам’ятаємо, – розповідає заступник сільського голови Ніна Петренко.

Чоловіки, жінки різного віку загрібали листя на купи і вивозили його, косили зарослі та вирубували кущі, замітали, підбілювали роботи. Погода цьому сприяла.

Ми планували прихожанами нашої Церкви віри євангельської(п’ятидесятники) вийти на прибирання, організовували акцію “Чисте серце-чисте село”. Внутрішня чистота проявляється у бажанні і потребі навести порядок навколо. Ми планували вийти на прибирання трохи пізніше.  Але від нашої влади надійшла пропозиція, вийти, навести порядок і ми відгукнулися, прийшло близько 10 людей. Про це розповів Андрій Дем’ян.

До толоки долучився Благодійний Фонд Ігоря Гузя. Закупили і доставили мішки для сміття, рукавиці, щітки для побілки стовбурів дерев та бордюр.




коментарів: 2
  1. Я завжди вірив у цю громаду – от і результат,а що ж Бадзюнь Іваничі не вигребе,слабо?

    • Отож бо й воно-бадзюнь район вже похоронив,ще тільки лишилось поминки зробити….

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок