<

У селі Соснина Іваничівського району вперше відсвяткували День села

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:39 | 3.10.2017 / Іваничі / /
Перегляди
130
/ коментарі 2

30-го вересня у місцевому будинку культури села Соснина відбувся святковий концерт, який організували найактивніші мешканці цього населеного пункту. Таке свято тут провели вперше.

Під час урочистостей першому слово надали місцевому священику отцю Володимиру. У своєму виступі він сказав, що для кожного, хто народився у Соснині, це свято більше ніж День села, бо це добрі спогади про рідних, школу, у якій навчалися, близьких і просто знайомих людей – своїх односельчан. А ще поділився своїми думками про те, що об’єднує цих людей прагнення до миру та злагоди, добробуту села і свого власного.

Андрій Бокоч, помічник нардепа Ігоря Гузя, з приємністю зазначив, що завдяки сприянню депутата торік перекрито дах школи у селі Менчичі за кошти з державного бюджету. Цього року державну субвенцію у розмірі 600 тисяч гривень спрямовано на ремонт дитячого садочка у Соснині. Самі жителі села визнають, що це питання найпершим потребує вирішення. І приємно, що перевагу вкотре надали дітям і молоді.

Цього дня визначили та привітали сімейну пару, яка прожила у шлюбі понад п’ятдесят років і молоде подружжя, яке тільки починає своє сімейне життя, найстарших і наймолодших жителів села, також відзначили учасників АТО. Їм були присвячені пісенні вітання зі сцени і подарунки від Фонду народного депутата Ігоря Гузя, які вручив помічник нардепа Ігор П’ятоха.

На запрошення прибув і селищний голова Іванич Федір Войтюк. Він зачитав соснинцям вітання з нагоди їх свята від імені жителів селища і передав від них подарунок – іграшки для дитячого садочка.

Вітали жителів Соснини також голова Іваничівської районної ради Андрій Бадзюнь та голова районної організації «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Сергій Недбайло.

Найактивніші мешканці Соснини отримали нагороди.

Сільський голова Марія Синюк подякувала своїм односельчанам за довіру та спільну працю і побажала вибрати достойного голову громади, адже вибори до Іваничівської селищної об’єднаної територіально громади уже стартували. Вона також  відзначила організаторів свята села.

Директор школи Олександр Козюк розповів історію села Соснина, зокрема про те, що цю назву воно отримало у 1942 році, а до того називалося Бискупичі. Перша згадка про село датується 1545 роком, друга – 1577 роком. А ще він зазначив, що Соснина святкувала 460 років з дня першої писемної згадки.

– Вся ця атмосфера і проведена робота показали, що День села – це дуже хороше свято і заслуговує на те, щоб проводити його кожного року. Спільні справи об’єднують. Людей – повний зал. Є приїжджі, але це наші, які тут народилися, а зараз живуть в інших містах. І це при тому, що сьогодні субота і погожий день, кожен старається встигнути на городі, в полі. Якби була неділя, людей, напевно, було би більше.  На престольний празник приїжджають до родичів. А коли ось таке свято, де збираються усім селом, цікаво і приємно побачитись із друзями, знайомими. І те, що для дітей організували розваги, то найбільша для них радість, – поділився своїми враженнями Андрій Легкобит, житель Соснини, директор школи села Менчичі.

Радували своєю концертною програмою односельців мешканці Соснини та школярі.

Гурт “Хортиця” із Лукович під керівництвом Руслана Недбайла розважили глядачів і своїм виступом.

І особливо тепло сприйняв зал виступ Олександра Каліщука, який виконав із своїми друзями декілька українських пісень, та подарував жителям Соснинський вальс.




коментарів: 2
  1. А що там той Бадзюнь робить, думає головою ОТГ стати, не вийде, районом вже на керувався

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер