<

В селищі Іваничі відбулася урочиста хода у вишиванках

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:24 | 26.08.2015 / Іваничі /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Традиційною урочистою ходою у вишиванках продовжилося відзначення в селищі Іваничі 24-ої річниці незалежності України. З блакитно-жовтими прапорами в руках та любов’ю до рідної країни у серці учасники ходи демонстрували красу української вишивки.

З вітальними словами до учасників заходу звернулися голова районної державної адміністрації Федір Войтюк, заступник голови районної ради Юрій Мазурок та секретар селищної ради Олександр Ваянт. В урочистостях також взяли участь представники структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади району, місцевого самоврядування, політичних партій та громадських організацій, духовенство, молодь, жителі селища.

Цього року відзначення 24-ої річниці незалежності України зівпало з річницею трагедії під Іловайськом. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять тих, хто поклав своє життя на вівтар незалежності нашої держави.

Т.в.о. військового комісара Іваничівського районного комісаріату полковник Юрій Бандура та голова райдержадміністрації Федір Войтюк вручили військовослужбовцям району пам’ятні значки за проявлений героїзм та патріотизм, за готовність у будь-який момент стати на захист територіальної цілісності своєї Батьківщини. Нагороди воїни отримували під вигуки «Дякуємо», які линули з уст кожного іваничівця.

Офіційна частина заходу завершилася традиційним урочистим покладанням квітів та вінків до пам’ятника Тарасові Шевченку, стели пам’яті Героїв Небесної Сотні та до пам’ятної дошки Герою Небесної Сотні Сергію Байдовському та загиблим під час проведення антитерористичної операції військовослужбовцям району.

Колоритні українські пісні та запальні танці у виконанні ансамблю пісні і танцю «Прибужжя» підняли настрій кожному присутньому на святі. Атмосфера патріотизму досягла свого апогею на центральній площі селища після виконання учасниками танцювальних колективів флеш-мобу «Ми діти твої, Україно». Від найменшого до найбільшого  аматори сцени благально підносили руки до неба, просячи миру рідній державі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця