<

В Павлівській громаді, незважаючи на ігнорування місцевих мешканців, діти загиблих Героїв отримали омріяні подарунки від Святого Миколая

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:37 | 22.12.2022 / Іваничі / , , , /
Перегляди
23318
/ коментарів 14

В Павлівській громаді волонтери здійснили мрії 16-ти дітей, батьки яких загинули, захищаючи рідну країну від росіян. На День Святого Миколая дітки отримали омріяні подарунки. Однак, іграшки й солодощі волонтерам довелося купувати за власні кошти. Адже жодна людина з громади не відгукнулася на акцію.

Нагадаємо, благодійний марафон «Здійсни мрію дитини» для діток Небесного Легіону організувала волонтерка з Павлівської громади Тетяна Грицюк, яка, нагадаємо, з перших днів повномасштабної війни збирає кошти бійцям, зокрема організовує благодійні ярмарки та онлайн-марафони.

У рамках акції, організатори зібрали дитячі листи до Святого Миколая, у яких ті написали про свої мрії і побажання. Долучитися до хорошої справи і стати Миколайчиком міг кожен охочий. Для цього потрібно було придбати подарунок, який очікувала побачити під своєю подушкою та чи інша дитина загиблого Героя.

Однак, як повідомила БУГу Тетяна Грицюк, жодна людина з Павлівської горомади, яка, до речі, є однією з найбільших на Волині, не долучилася до хорошої справи. Мешканці чомусь настільки збайдужіли до чужого горя, що не принесли жодної цукерки, фрукта чи іграшки.

Волонтерка засмучена цим до глибини душі. Вона не розуміє, як можна бути настільки черствими і не добрими, адже батьки цих діток віддали за свою країну і кожного з нас найдорожче, що мали – свої життя. Їхні дружини навіки втратили коханих чоловіків, а діти люблячих татусів, яких ніхто і ніщо не замінить. А подарунки, про які мріяла малеча, могли хоч трішки її пітримати, розрадити і потішити. Таня зізналася, що їй дуже соромно за свою громаду.

“Павлівська громадо, вам повино бути соромно, що ви не підтримали цих діток, не стали Миколайчиками й не здійснили дитячі мрії. Ні одного подаруночка ми не отримали з Павлівки. Ні одного цукерочка ніхто не подарував цим діткам. А у них війна забрала найдороще – їхніх татусів. А вам усім подароване життя, спокійні дні і ночі. Дуже страшно, що є такі байдужі люди”, – обурилась волонтерка.

Мрії діток, через байдужість й апатію жителів громади, могли й не здійснитись. А це ще більше засмутило б малят. Адже, беручи участь у благодійному марафоні й пишучи листи Святому Миколаю, діти очікували отримати хоч якісь подарунки.

Однак Тетяна не змогла цього допустити. Вона захотіла зробити дітям свято і зарядити їх позитивними емоціями, тому вирішила за власні кошти придбати ті подарунки, про які вони писали у своїх листах.

Щоправда, за її словами, кілька тисяч гривень люди все ж скинули на спеціальний рахунок. Однак, усі вони були з інших регіонів області. Ще один подарунок – гітару придбав лучанин, а мешканка Іванич, волонтерка Анастасія Пшонік здійснила мрію однієї дитинки, про яку та написала у своєму листі.

Допомогли у хорошій справі й маленькі помічниці Тетяни – маленькі волонтерки 8-річна Валентинка і 6-річна Злата Рода із села Самоволя Павлівської громади, які, нагадаємо ходили від будинку до будинку, по кафе і закладах торгівлі, співаючи патріотичних пісень. А зібрані кошти віддавали на потреби бійців. Дівчатка побували в Іваничах, Павлівці та селах своєї громади. А дізнавшись про те, що є чималий ризик, що дітки Героїв можуть лишитись без подарунків, вирішили допомогти. Цього разу вони співали у закладах Горохова. І зароблені таким способом кошти віддали на здіснення мрій діток.

А оскільки Тетяна захотіла купити не будь-які подарунки, а конкретно ті, які просила у Святого Миколая та чи інша дитина, то довелося докласти й чимало власних коштів. Однак, вона каже, що це того вартувало. Адже емоції, які були у дітей, – дійсно незабутні.

Волонтерці таки вдалося здійснити побажання кожної з 16-ти дітей загиблих Героїв. Разом зі Святим Миколаєм, якого зіграв директор Будинку культури села Жашковичі Віталій Парфенюк, вони відвідали кожну дитину і вручили їй той подарунок, про який вона мріяла і просила у своєму листі. Також малята отримали фрукти й солодощі.

“Миколай завітав з подарунками до кожної дитини. Кожен лист, що був написаний дітками Миколаю, здійснився. Дітки просили не так і багато. Менші – іграшки, старші щось з техніки, наприклад, навушники, смарт-годинник чи повербанк. Ми це купили. Хоч було й не легко. Я дякую кожному помічнику і благодійнику Миколая, хто долучився до добрих справ. Дякую кожному, хто перераховував кошти, і хто допоміг особисто подарунками. Дякую за ваше добре серце і милосердя. Завдяки усім вам ми зробили діткам свято.

Дякую нашим благодійникам: Руслану Недбайлу, Ірині Савін, Світлані Дармофал, Галині Дзеньків, Андрію і Ользі Нестеренкам, Оксані Повх, Анастасії Пшонік, Тарасу Лободі, Анатолію Швабу, підприємцю Володимиру Опікану та благодійному фонду «Віримо в Україну». А ще своїм волонтерочкам Златі і Валентинці Рода та їх мамі Олі, з якими ми їздили волонтерити, щоб зробити діткам свято. Нехай добрі справи, які ви робите, повернуться вам сторицею. Тепла зустріч з дітками і мамами, щасливі оченята діток, щирі посмішки, які довго не сходили з обличчя дітей, вартували усіх наших зусиль. Це просто словами не передати, які дітки були щасливі”, – розповіла Тетяна Грицюк.

Вона просить не бути байдужими, цінувати мирне й спокійне життя, пам’ятати завдяки кому ми його маємо і нарешті почати допомагати бійцям і родинам загиблих Героїв.




коментарів: 14
  1. Слово “дітлахи” – є образливим по змісту і некоректним у даному випадку, стосовно загинулих їхніх батьків на фронтах Великої Національно-визвольної війни України проти російського рабства. “Діти, дітки, малюки, дитятка, осиротілі дитинчата, юнаки, юнки…” Хіба мало є синонімів? Українська мова одна з найбагатших у світі.

  2. Може діло у “миколаї”, шо ніхто не відгукнувся?
    Наступного року спробуйте ше раз, але вже по суті: Новорічні подарунки або Різдвяні подарунки.
    Бо “миколай” – то НЕ НАШЕ!

  3. Саме оце – наше! Забуте за “совка” і змінене на “Дєда Мороза і Снєгурочку”.

    • Ви турок, грек, чи італієць шо миколай то “ваше”?
      Мороз і снєгурочка – ваабщє ацтой, придуманий комсомольцями

  4. Молодець, Тетяна. Дай Вам Боже сил і наснаги на такі добрі справи. Діти отримали краплинку щастя. Це найголовніше.

    • Маладец, за сранець а для чого в гармію відсилати допомогу зелень вибила у гамерики 2миліарди.щей батарею петріот

  5. Просто громада рішила що Коля чудотворець сам виділить кошти. А воно не тут то було.

  6. Ти баран неадекватний.
    Напевно зажав скинутись дітям на подарунки а тепер шукаєш собі виправдання!!!!
    Жири ікру і згадуй тих хто не має хліба!
    Бидло

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа