<

В Іваничівському районі зросла кількість прийомних сімей

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:20 | 5.08.2015 / Іваничі / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

В Іваничівському районі зросла кількість родин, які взяли на виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

За інформацією начальника служби у справах дітей Іваничівської РДА Жанни Гринюк, в районі станом на 5-те серпня цього року під опікою батьків-вихователів є 28 діток. Усього на первинному обліку служби є 66 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Прикрий факт: лише 15 дітей з тих, що стоять на обліку, є сиротами. Решта – соціальні сироти при живих батьках. Серед них – жителі Здолбунова, Нововолинська, Володимира-Волинського, Горохівського та Турійського районів.

“Я не злукавлю, якщо скажу, що Іваничівський район – один з таких на Волині, де найбільш активно розвиваються дитячі будинки сімейного типу, де спостерігається тенденція до збільшення кількості прийомних сімей. Нині на території району ми маємо 6 таких сімей та 2 ДБСТ.” – зауважує Жанна Ярославівна. Позитивно й те, що за 2015 рік у Іваничівському районі не було випадків вилучення дітей у зв’язку із загрозою життю та здоров’ю, позбавлення батьківських прав у сім’ях, що втрапили у складні життєві обставини.

Зі слів начальника служби у справах дітей Іваничівської РДА, основною причиною збільшення кількості таких сімей є підтримка державою родини, збільшення разової виплати при усиновленні дитини. У районі функціонує 2 дитячих будинки сімейного типу. Федір Миколайович та Тетяна Василівна Романюки з Низкинич узяли на спільне проживання та виховання шестеро діток, а в подружжя Ольги Петрівни та Анатолія Івановича Сукачів  з Петрового виховуються восьмеро дітей. Працівники служби у справах дітей проводять бесіди з батьками-вихователями щодо соціально-економічних та соціально-побутових проблем, обстежують умови проживання в будинках.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця