<

В Іваничівському районі зростає захворюваність на кір

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:01 | 24.04.2018 / Іваничі /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Станом на 23-тє квітня в Іваничівському районі зареєстровано 13 випадків захворюваності на кір, 2 хворих госпіталізовано в інфекційне відділення. 

Про це йдеться на сайті Іваничівської районної державної адміністрації.

23-го квітня голова райдержадміністрації Лілія Кревська повела нараду щодо стану захворюваності на кір в районіУ її роботі взяли участь завідувач лабораторним відділенням, лікар епідеміолог Наталія Мариніна, заступник головного лікаря ЦПМСД Андрій Савицький, виконувач обов’язків начальника відділу освіти та молоді райдержадміністрації Світлана Король, виконувач обов’язків начальника Держпродспоживслужби в Іваничівському районі Людмила Просапчук, представники об’єднаних територіальних громад.

Наталія Мариніна проінформувала присутніх про епідситуацію, що склалася в районі. Так, станом на початок дня 23.04.2018 року всього зареєстровано 13 випадків кору. В епідемічний процес залучені села Луковичі – 1 випадок, Орищі – 1 випадок, Бужковичі – 2 випадки, Завидів – 7 випадків, Менчичі – 1 випадок, Старосілля – 1 випадок. Серед 13 захворілих – 2 не щеплених.

Протягом 20-22 квітня виявлено 7 нових випадків кору, з них 6 – у селі Завидів, 1 – у селі Старосілля. Госпіталізовано в інфекційне відділення 2 хворих, 5 знаходяться на амбулаторному лікуванні. В епідпроцес залучена школа села Завидів. За контактними особами встановлено медичне спостереження, на школу накладені обмежуючі заходи до 14-го травня цього року. Визначено імунний статус контактних школярів. Рекомендовано тимчасово заборонити відвідування організованого колективу учнями, які не щеплені проти кору ( ст. 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб»). Разом з тим, необхідно обмежити проведення масових організованих заходів у школі, садочку, участь дітей в масових заходах поза межами навчальних закладів.

Андрій Савицький доповів про стан щепленності проти кору в районі. На даний час в районі в наявності 72 дози вакцини КПК. Для проведення щеплень проти кору необхідно звертатись в медичні заклади за місцем проживання.

Головний спеціаліст гуманітарного відділу Павлівської сільської ради Неля Вижва доповіла, що у Павлівській сільській раді видано розпорядження сільського голови щодо проведення профілактичних заходів у зв’язку із захворюваністю на кір у селах Павлівської сільської ради, яким зобов’язано керівників закладів освіти та культури не проводити масових заходів, змагань, екскурсій тощо, дотримуватись протиепідемічних та санітарно-гігієнічних заходів у закладах.

Медичний персонал Павлівської амбулаторії оглянув контактних дітей з хворими, а також дітей школи та садочка у селі Завидів (всього – 74 особи). При оглядах виявлено 2 хворих. Одна дитина 2000 року народження та 1 дорослий 1996 року народження. Обох хворих було щеплено.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця