<

В Іваничівському районі за 5 останніх років 10 сиріт отримали соціальне житло

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:13 | 1.02.2018 / Іваничі / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У районі діє цільова соціальна програма забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа.

Завдяки цій програмі за шість останніх років вдалося надати соціальне житло для 10-ти молодих людей із категорії дітей-сиріт та двом сиротам відремонтувати помешкання, яке належить їм на правах власності.

За інформацією служби у справах дітей районної державної адміністрації, у 2013-му році у Бужанківській сільській раді соціальне житло отримали троє дітей-сиріт, у Мишівській – одна.

В 2014-му році Заставненська сільська рада придбала двокімнатну квартиру для трьох осіб із числа дітей сиріт. Ключі від двокімнатної квартири у місті Нововолинську отримали також сироти Литовезької сільської ради (2015 рік).

У 2012-му та 2016-му роках двом сиротам було надано матеріальну допомогу для проведення капітального ремонту житла, яке належить їм на правах власності.

У допомозі цій категорії дітей не став винятком 2017 рік. Старолішнянською сільською радою було придбано однокімнатну квартиру у місті Нововолинськ для особи з числа дітей-сиріт вартістю 360 000 гривень (50 000 гривень – сільський бюджет, 130 000 гривень – районний, 180 000 гривень – обласний).

Як повідомив сільський голова Старої Лішні Назар Максимів, ключі від квартири у місті Нововолинську отримала сирота Наталя Мельник із села Нова Лішня. Це помешкання є соціальним житлом і знаходиться на балансі сільської ради.

На даний час у районі забезпечення соціальним житлом потребує 5 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та 7 осіб з їх числа. Це дані на 1 січня 2018 року, повідомляє начальник служби у справах дітей  Жанна Гринюк.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер