<

В Іваничівському районі готуються до приходу вірусу Ебола

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:19 | 24.11.2014 / Іваничі / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

24 листопада начальник відділу освіти Іваничівської РДА Надія Жук провела нараду с освітянами района.

Одне з питань, яке було піднято на зборах: «Про виконання постанови Державної санітарно-епідеміологічної служби України від 21 серпня 2014 року № 12 «Про посилення державного санітарно-епідеміологічного нагляду у зв’язку з ускладненням епідемічної ситуації щодо хвороби, викликаної вірусом Ебола у західно-африканських країнах, і можливістю її поширення у світі».

Надія Жук наголосила на здійсненні постійного контролю директорами шкіл, головними спеціалістами відділу освіти за дотриманням у навчальних закладах законів України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» і зобов’язала проводити у навчальних закладах спільні заходи з фахівцями санітарно-епідемічних служб, охорони здоров’я щодо попередження поширення вірусного захворювання, викликаного вірусом Ебола. Про проведені заходи проінформувати відділ освіти до 3 грудня 2014 року.

Довідка. Геморагічна лихоманка Ебола – гостра хвороба, що викликається вірусом Ебоола. Рідкісне, але вкрай небезпечне захворювання. Спалахи епідемії зафіксовані в Центральній і Західній Африці, летальність становила від 25 до 90% (в середньому 50%). Надійної вакцини від лихоманки Ебола на даний момент не існує. Втім, декількох пацієнтів вдалося вилікувати за допомогою експериментальних препаратів.

Перший випадок смерті від цього захворювання був зафіксований в жовтні. За останніми даними, від вірусу Ебола померли близько 5,5 тисячі осіб.

«Відділ освіти Іваничівської РДА»




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця