<

В Іваничівському ліцеї №2 встановлять тривожну кнопку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:18 | 1.12.2022 / Іваничі / , , , /
Перегляди
401
/ 1 коментар

В Іваничівському ліцеї №2 імені Юрія Лелюкова встановлять так звану тривожну кнопку для виклику поліції охорони.

Тривожну кнопку встановлять в школі для того, щоб у разі небезпеки можна було викликати наряд поліції, який в найкоротші терміни прибуде на місце виклику. Про це йшлося під час чергової сесії селищної ради, яка відбулася 28-го листопада.

А напередодні це питання обговорили під час постійних комісій. Тоді начальниця відділу освіти, культури, молоді та спорту Алла Наумук зазначила, що основна мета встановлення цієї тривожної кнопки — підвищити безпеку педагогів та учнів.

За її словами, сигнал про спрацювання кнопки надходитиме на пульт централізованого спостереження місцевого відділення поліції. До п’яти хвилин – час необхідний правоохоронцям для прибуття на місце події після спрацювання тривожної кнопки.

Алла Наумук зауважила, що обладнати навчальні заклади тривожними кнопками – ідея Кабінету Міністрів. Там надали такі рекомендації усім військовим адміністраціям країни. У Волинській області цю ідею вирішили підтримати.

“У нас була рекомендація від Міністерства освіти ще до початку нового навчального року встановити в навчальних закладах системи відеоспостереження, або тривожні кнопки, або ж охоронні системи. До того ж ми регулярно отримуємо листи від Національної поліції з такою ж вимогою.

У школі №1 є відеоспостереження. А в ліцеї №2 ми вирішили встановити тривожну кнопку. Це для безпеки дітей і дотримання правопорядку”, – повідомила головна освітянка громади.

Для встановлення кнопки тривожної сигналізації в ліцеї №2 імені Юрія Лелюкова з місцевого бюджету виділили 7 тисяч гривень. Депутати погодили таке рішення більшістю голосів.

Довідка. Тривожна кнопка є спеціальним механізмом, завдяки якому можна викликати наряд поліції охорони. Після натискання кнопки на пульт централізованого спостереження надходить спеціальний тривожний сигнал та протягом декількох хвилин група реагування прибуває на місце події. Це потрібно для безпеки під час навчального процесу, при виникненні небезпечної ситуації, щоб відповідальні особи змогли викликати наряд поліції охорони.




один коментар
  1. Ну нема куди грошей подіти в тих Іваничах. У відділенні поліції сидить наряд і добу чекає, а коли ж то Наумук чи хтось з школи натисне кнопку щоб перти туди за 5 хв! Більш ніж впевнена що в цей час наряд буде бійку розбороняти десь за тридев”ять земель, чи авто буде поломане)))

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа