<

В Іваничівській районній лікарні медики тікають від пацієнтів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:26 | 23.04.2016 / Іваничі /
Перегляди
31
/ коментарів 17

Лікарі тікають від пацієнтів, а медичний персонал відмовляється надавати першу допомогу навіть своїм працівникам – саме з такими аномаліями змушені стикатися в Іваничівській центральній районній лікарні.

Аби отримати медичну допомогу, пацієнтам лікарні доводиться викликати «швидку» просто в медичну установу, бо ж лікарів там не докличешся. Зауважимо, що в Іваничівському районі постійно чергують дві бригади швидкої допомоги, і чи не щодня вони змушені рятувати людей в районній лікарні, – пише ІА Волинські Новини.

Фельдшер однієї з районних бригад «швидкої» розповідає, що через постійні виклики до лікарні вони ризикують не встигнути врятувати комусь життя поза межами населеного пункту, де це справді необхідно.

«Ми приїжджаємо в лікарню, де працюють лікарі та медсестри, надавати медичну допомогу. Навіть поміряти тиск працівники медзакладу чомусь не можуть. Мовляв, не мають відповідних медикаментів та обладнання. Нещодавно ми приходили в лікарню надавати допомогу працівниці цього закладу – медсестрі. В цей момент у її кабінеті були медичні працівники, які могли поміряти тиск цій жінці чи щось їй вколоти. Виходить так, що ми приходимо на допомогу там, де є кому її надавати, ризикуючи не встигнути приїхати на виклик, де дійсно може знадобитися невідкладна допомога», – скаржиться медик.

Окрім того, він розповідає, що коли медперсонал «швидкої» зрозумів, що словами нічого не довести, то почав листуватись із головним лікарем закладу.

22-го квітня до лікарів районної лікарні звернувся мешканець Іваничівського району, 47-річний Володимир Шаковський. За словами матері, у чоловіка впав тиск, тож він поїхав до медзакладу, який, між іншим, знаходиться за 30 кілометрів від їхнього села. Уже в лікарні Володимира скерували на рентген, де він просто в кабінеті лікаря втратив свідомість.

«Ніхто – ні медсестри, ні лікарі – не надали йому жодної допомоги, натомість викликали «швидку», прийшли фельдшери, привели мого сина до тями, та прокапали його. Тоді вже лікарі зібралися на консиліум, аби вирішити, чи варто приймати його в лікарню. Навіть не хотіли приймати, пропонували денний стаціонар, а ми живемо в 30 кілометрах від лікарні – не наїздишся. Нам довелося просити нашого сільського лікаря, щоб він приїхав і допоміг покласти сина в лікарню», – розповідає жінка.

Згідно з наказом Міністерства охорони здоров’я №1008 від 30.12.2011 року, який регулює роботу лікарні, в пункті «основні завдання Лікарні» зазначається:

1. Цілодобове надання планової медичної допомоги хворим при виникненні загострень хронічних захворювань.

2. Цілодобове надання планової медичної допомоги відповідно до показань хворим з загостренням хронічних захворювань.

3. Надання в повному обсязі планової, спеціалізованої стаціонарної і консультативної медичної допомоги населенню території обслуговування.

4. Своєчасне та якісне проведення планового лікування хворих з використанням комплексу необхідних і доступних методів діагностики та лікування різних категорій хворих із забезпеченням принципів безперервності, послідовності та етапності, індивідуального підходу в організації та здійсненні лікування.

Журналісти спробували зв’язатися з керівництвом лікарні та розпитати їх про ситуацію, яка склалася в підпорядкованому їм закладі. Проте ні головний лікар Петро Ципа, ні його заступник Руслан Шевчук на дзвінки не відповіли.

В приймальні головного лікаря повідомили, що в п’ятницю робочий день скорочений. Проте згодом вже знайшли іншу відмовку, нібито керівництво перебуває на нараді, та додали, що на роботу ніхто з них не повернеться. І це – посеред робочого дня, об 14:30.

Схоже, лікарів Іваничівської центральної районної лікарні дійсно знайти складно. І в робочий час вони, виявляється, мають важливіші справи, ніж організовувати роботу медперсоналу, який навіть собі надати першу медичну допомогу не в змозі.




коментарів: 17
  1. Яка нафіг Томашевська. Ципа бухає постійно і сам каже працівникам, що мені все одно, що буде бо я пенсіонер і як лікарню закриють, то він пенсію вже має. Тобто йому все одно, що у величезній лікарні більшість палат пусті, бо пацієнти не хочуть лікуватись в Іваничах. Ще один кадр завідуючий хірургією. Чоловік багато років на штучній нирці, мозги вже не варять, а він і далі керує відділенням. Невже ніхто не бачить що він може зарізати людину через свою неадекватність. Мало того він має першу групу інвалідності. Невже ніхто не може звільнити хвору неадекватну людину. Де облздороввідділ????

  2. Нещодавно батько лежав у лікарні. Хороший персонал, добре відношення до людей. Стаття замовна.

    • Роман. Може ти і Роман але ніхто не каже що там всі погані. Але є просто ті хто давно повинні піти на переатестацію за непригодність. Зокрема завідуючий хірургією. А його покриває славнозвісний Павло( настоятель Києво-Печерської лаври) його кум. От і сцять всі його послати на пенсію. А це придурок ще той. Він мою маму і відділенні обматюкав.

      • А хто такій Павло настоятель Київо-Печерської лаври, що він має до лікарні? не перебільшуйте його вплив, в лікарні він ніхто.
        І взагальному в Іваничівській лікарні багато хороших лікарів і медсестер, а то шо головний лікарь “Срака” з великої букви то це не секрет.

  3. Яка Томашевська? Що правда очі ріже? Стаття 100% правда. А на рахунок Томашевської – якщо її негайно не повернуть головним лікарем Іваничівської ЦРЛ, то лікарні не буде.

  4. Так завжди було…. лікарня можливо і нова, а вот лікарі настільки безпомічні… тому і люди стараються в дома самим лікуватись.
    А різниці між томашевською і ципою взагалі ніякої, що тоді, що зара безпорядок, всі типу заняті люди, тільки й вміють що скаржитись що мала зарплата в них. Порівняти наших і луцьких лікарів небо і земля.

  5. Завідуючий хірургії в Іваничах неадекватне хамло. А головний лікар боїться. І в селищній і в Районній раді цього ніби не помічають

  6. Скільки вже можна ту Томашевську згадувати? Таке враження, що вона єдина панацея від всіх бід і недоліків ЦРЛ. Це вже відпрацьовантй матеріал і баста! І на рахунок хамськовитості, то вона нічим не краща за Яцика(той хоч професіонал в своїй справі, а та що?). Повинно змінитись законодавство стосовно пенсіонерів, бо вони інакше будуть до останнього свого подиху на роботі(тільки, яка робота з них?). Багато чого треба змінити, але не все так просто, як кому здається і тут далеко напевно не один Ципа винен. А стаття звичайно, що замовна. Хто має мудрість, той побачить і відчує, звідки ростуть ноги та звідки вітер віє.

  7. Там в реєстратурі перше Люду треба прийняти,бо вона не вміє з людьми спілкуватись!Село без сільради і телефон на груші!

  8. Тай Палія жінка не знає,що до людей на ви потрібно звертатися.Може,як лікар вона і не погана,але коли вона тикає чужі людині,це погодьтесь,дивно.Мені,як педагогу,це дивно і неприємно.

  9. На швидкій всі молодці!Дякую,вам,лікарі швидкої,що завжди приїзджали до дітей на виклик!А ще приємно вразило,що Сав’євський прийшов провідати,як дитина,бо з швидкої передати,що був виклик,і дитя з темп 40 було.Так,що є і хороші лікарі,не все так погано.

  10. Одна із бригад швидкої невиховане хамло! Мала прикрість стикнутись з нею. Не можна собі такого дозволяти, ви працюєте з людьми ,! Не хаміть, панове!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер