<

В Іваничівській лікарні облаштували капличку Святих чудотворців Косми і Дам’яна УГКЦ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:10 | 17.09.2022 / Іваничі / , , /
Перегляди
1370
/ Коментарі відсутні

В Іваничівській багатопрофільній лікарні 15-го вересня освятили новозбудовану каплицю Святих чудотворців Косми і Дам’яна УГКЦ. Її облаштували завдяки жертводавцям і меценатам за 2,5 місяці.

У відкритті каплички взяли участь медичний персонал і пацієнти лікарні, благодійники, які зробили внесок у її зведення, парафіяни храму Стрітення Господнього УГКЦ та жителі Іванич.

Чин освячення здійснили екзарх Луцький Йосафат Говера та отці Ігор Якимяк та Ярослав Пелих.

Священники переконані, що новостворена капличка стане духовним куточком для тихої розмови людини з Богом, де линутимуть сокровенні молитви, прохання про оздоровлення та мир в країні, для хворих пацієнтів це буде місцем духовного та фізичного зцілення, а для лікарів та медичного персоналу – місцем сили і натхнення на працю й служіння людям.

Так владика Йосафат Говера висловив переконання, що фізичне зцілення неможливе без духовного. За його словами, люди під час хвороби мають особливу потребу в молитві. Та й лікарі перед відповідальними операціями моляться і просять у Бога благословення. Тому такі каплички потрібні кожній лікарні.

“Лікарня – це місце особливе, бо сюди люди приходять зі своїми немочами, слабостями і бажають оздоровлення. І справді, завдяки чуйним рукам лікарів й медпрацівників, захворілий відчуває люблячий дотик Бога. Адже саме він дає людям спеціальні таланти, вміння й допомагає розвивати певні технологічні процеси, щоби мати можливість долати різні хвороби.

Давні греки казали: “В здоровому тілі – здоровий дух”. І це дуже слушно. А дух здоровий, коли він з’єднаний з Богом і молитвою, коли людина вміє покаятися за свої гріхи, попросити пробачення у своїх ближніх за якісь провини, вчинки і образи. Саме так оздоровлюється душа, а разом з нею, появляється надія на оздоровлення наших тілесних недуг. І в цій капличці можна буде оздоровити свою душу, знайти тілесне здоров’я і укріпити духовне”, – наголосив владика.

Він зазначив, що капличка не випадково названа на честь Святих Косми і Даміана, адже вони були лікарями і чудотворцями. Брати-близнюки лікували людей від різних душевних і тілесних хвороб й робили це безкорисливо, не беручи грошей за свою роботу.

У свою чергу настоятель місцевого храму Стрітення Господнього УГКЦ Ігор Якимяк, який і був ініціатором облаштування каплички в лікарні і тепер служитиме в ній, подякував усім, хто долучився до її спорудження та розповів, що помолитися у святому місці зможе кожен охочий. Адже двері каплички відкриті не лише для пацієнтів та працівників медзакладу, а й для усіх вірян.

Отець зазначив, що капличку вдалося побудувати завдяки допомозі небайдужих людей, які жертвували або свою працю, або необхідні речі, будматеріали, меблі, сантехніку тощо, а також медичному персоналу та своїм парафіянам, які “були його очима і руками”.

“Я знав, що це буде важко, але дуже хотів це зробити. Тому з Божою допомогою все вийшло. Я просив допомоги у підприємців з Іванич і Нововолинська, своїх парафіян, медпрацівників. І усі, до кого я звертався, зголошувалися і допомагали.

Я впевнений, що ця капличка дуже добре нам послужить. Бо там, де є Бог, там є мир, спокій і радість. Кожен, перебуваючи тут, зможе прийти, помолитися й отримати зцілення. Тож нехай ця капличка приносить духовну радість усім людям, які приходитимуть сюди молитися”, – наголосив настоятель каплички.

Він повідомив, що богослужіння в капличці відправлятимуться регулярно. Не менше трьох разів на тиждень. А за потреби і частіше.

Тож відтепер  пацієнти лікарні та медичний персонал зможуть у будь-який важкий для себе час попросити у Всевишнього благословення, покаятися за гріхи та прийняти духовне зцілення.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок