<

В Іваничівській громаді хочуть модернізувати ЖКГ за 50 мільйонів гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:07 | 20.01.2022 / Іваничі / , /
Перегляди
822
/ Коментарі відсутні

В Іваничівській громаді планують побудувати полігон твердих побутових відходів і цех з їх сортування, удосконалити та модернізувати систему водопостачання та водовідведення, реконструювати вуличне освітлення, а ще спорудити поля фільтрації поблизу цукрового заводу.

Ці заходи прагнуть реалізувати в рамках Програми благоустрою та фінансової підтримки Виробничого управління житлово-комунального господарства селищної ради на 2022-2025 роки, яку затвердили депутати селищної ради 23-го грудня під час пленарного засідання.

Нагадаємо, Іваничівське Житлово-комунальне господарство опинилося у скрутній ситуації і вже майже рік не може з неї вибратися. Кілька місяців у Виробничого управління житлово-комунального господарства Іваничівської громади виникали проблеми з оплатою праці. Підприємство ледве зводить кінці з кінцями. В кінці травня в ЖКГ змінився начальник. Попередній Петро Крась, ніби то, звільнився за станом здоров’я, а на зміну йому прийшов колишній працівник поліції Олександр Істомін.

На сесії керівництво громади визнало, що ситуація в ЖКГ продовжує ускладнюватися. Мовляв, нестача власних та бюджетних фінансів, відсутність дієвого механізму залучення позабюджетних коштів не сприяють вирішенню завдань з технічного переоснащення підприємства.

Аби покращити ситуацію, напрацювали спеціальну Програму модернізації і реформування ЖКГ. У ній прописали основні завдання підприємства на три наступні роки та засоби, необхідні для їх виконання, конкретні шляхи реформування ЖКГ, фінансування його діяльності, а також очікувані результати.

Основними завданнями ЖКГ, прописаними у Програмі, за які можна буде отримати кошти є:

  • утримання та ремонт пам’ятних знаків, пам’ятників, меморіалів слави, парків та скверів;
  • придбання ілюмінації та прикрас для новорічних ялинок;
  • ремонт дитячих та спортивних майданчиків;
  • утримання кладовищ;
  • очистка місцевих меліоративних каналів;
  • будівництво, реконструкція, капітальний і поточний ремонт вулиць, доріг, внутрішньо квартальних проїздів та тротуарів;
  • висипання щебенем вулиць та доріг, грейдерування ґрунтових вулиць, доріг та узбіч вулиць з твердим покриттям;
  • будівництво полігону твердих побутових відходів і цеху з їх сортування;
  • встановлення інформаційно-вказівних знаків дорожнього руху, влаштування дорожньої розмітки, влаштування та ремонт автобусних зупинок, чищення вулиць, доріг і тротуарів від снігу та посипання їх піскосумішшю;
  • будівництво, реконструкція та капітальний і поточний ремонт мереж зовнішнього освітлення, водопостачання та водовідведення, а також поточне утримання та технічне обслуговування;
  • будівництво полів фільтрації для території цукрового заводу;
  • впровадження новітніх енергозберігаючих технологій при реконструкції вуличного освітлення;
  • ліквідація несанкціонованих сміттєзвалищ на території громади;
  • встановлення контейнерів для роздільного збирання сміття, сміттєвих урн, облаштування та поточний ремонт контейнерних майданчиків.

Цікавим є те, що ЖКГ планує переглянути тарифи на комунальні послуги, що підлягають регулюванню, запровадити санкції проти неплатників й примусове стягнення заборгованості, перейти від оплати комунальних послуг за нормами споживання до оплати за обсягами їх фактичного використання, а також реструктуризувати дебіторську та кредиторську заборгованість за житлово-комунальні послуги.

Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів державного, обласного й місцевого бюджетів та грошей місцевих підприємств. Загалом планують використати на заплановані завдання близько 50 мільйонів гривень.

До слова, у Програмі не прописали конкретного фінансування діяльності ЖКГ з бюджету громади. Зазначили лише, що сума коштів виділятиметься в межах фінансових можливостей.

Очільники громади впевнені, що виконання Програми дасть можливість залучити у розвиток об’єктів ЖКГ позабюджетні кошти та провести комплексну модернізацію і технічне переоснащення підприємства.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер