<

В Іваничівській громаді договір оренди землі благодійній організації таки продовжать

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:40 | 13.07.2021 / Іваничі / , , /
Перегляди
423
/ Коментарі відсутні

Іваничівська селищна рада таки продовжить договір оренди землі ФГ «АРК», яке належить благодійній організації «Ковчег». Відповідне рішення ухвалили депутати під час позачергового пленарного засідання, яке відбулося 9-го липня.

Йдеться про земельну ділянку площею майже 27 гектарів на території Іваничівської громади, яку фермерське господарство орендує з 25-го грудня 2013 року. Ця земля – єдиний дохід, який дозволяє утримувати 7 реабілітаційних центрів і сиротинець у Нововолинську.

Нагадаємо, на минулій сесії 3-го червня керівництво селищної ради хотіло відмовити в продовженні договору оренди землі ФГ «АРК». Нібито через те, що воно боргувало і невчасно сплачувало кошти, хоча по оренді навпаки була переплата. Тоді депутати не підтримали проект цього рішення.

Відтак, це питання знову винесли на сесію. І цього разу договір оренди землі фермерському господарству таки поновили. Й воно зможе ще 7 років нею користуватися і продовжувати займатись сільськогосподарським виробництвом. Щоправда, орендну плату на земельну ділянку збільшили у кілька разів. Тепер благодійній організації «Ковчег» доведеться сплачувати 12% від нормативної грошової оцінки.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер