<

В Іваничах та Володимир-Волинському районі рятувальники провели профілактичні заходи для запобігання пожежам

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:43 | 10.02.2019 / Іваничі / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

8-го лютого в Іваничах та Володимир-Волинському районі рятувальники провели профілактичні заходи для запобігання пожежам та трагічним випадкам на них.

Про це йдеться на сайті Управління ДСНС України у Волинській області.

Працівники служби порятунку зазначили, що пожежі виникають через необережне поводження громадян з вогнем, порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації пічного опалення, електричних приладів, тощо.

7-го лютого на пожежах виявлено 2-х загиблих, одна людина отримала опіки, всього з початку року на території області виникло 103 пожежі, на яких загинуло 6 людей.

Рятувальники провели пожежно-профілактичні заходи для мешканців селища Іваничі та сіл Поничів, Острівок Зимнівської об’єднаної територіальної громади Володимир-Волинського району.

Спілкуючись з місцевими жителями, працівники ДСНС нагадали основні правила пожежної безпеки в побуті, безпечного використання обігрівальних приладів, пічного опалення та дії на випадок пожеж і надзвичайних ситуацій.

Особливу увагу учасники профілактичних заходів звернули на помешкання, де проживають одинокі громадяни та соціально-незахищені верстви населення.

Саме через відвідування працівників служби порятунку громадян похилого віку, часом вже зовсім немічних людей, а також детального огляду з їх дозволу стану пожежної безпеки у домівці, вдається попередити значну кількість пожеж. Про всі недоліки, що стосуються безпеки, учасники відпрацювань інформують керівників органів місцевої влади.

Під час подвірних обходів громадянам вручили пам’ятки, де зазначені усі правила  правил пожежної безпеки.

Аби у Вашій оселі було тепло і безпечно взимку, рятувальники закликають дотримуватися правил пожежної безпеки і подбати про безпеку: очищувати від сажі димові канали опалювальних печей, опалювальних котлів, водонагрівачів, причому зверніть увагу на те, що вентиляційні канали підлягають перевірці і прочищенню одночасно з димовими.

Роботи з перевірки та прочищення димових і вентиляційних каналів повинні виконуватись спеціалізованою організацією, яка має дозвіл на виконання даних робіт.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер