<

В Іваничах представили поліцейського офіцера громади

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:54 | 26.06.2020 / Іваничі / /
Перегляди
71
/ коментарі 4

Вже три місяці в Іваничівській ОТГ працює шериф. Офіційно громаді його представили 26-го червня під час сесії Іваничівської селищної ради. Правоохоронець розповів про найпоширеніші правопорушення, які він вже встиг розкрити.

Напередодні в Луцьку поліцейському офіцеру вручили ключі від новенької автівки. Тож тепер він зможе виконувати свої обов’язки ще ефективніше.

Офіцером Іваничівської громади є Володимир Семенюк, який у правоохоронних органах працює вже 8 років. Аби стати шерифом він пройшов чималий конкурсний відбір, тестування і поліграф, а також спеціальне навчання і практику.

«Я вже 8 років працюю у правоохоронних органах на посаді дільничного офіцера поліції. Минулого року був конкурс на поліцейського офіцера громади і я вирішив спробувати. Мені сподобалось, що згідно з програмою він має займатись лише проблемами громади і не буде заступати на чергування чи конвоювання, не буде задіяний на інші заходи й на інші території. Конкурс був не з легких. До претендентів були великі вимоги. Був серйозний відбір, тести з логіки і психології, також я проходив поліграф. Після цього 2,5 місяці навчався у Львові, а потім ще 2 місяці проходив практику в Кіровоградській області», – розповів Семенюк.

Шериф запевнив, що нова робота йому подобається, а труднощів поки не виникало. Щоправда, зізнався: працювати 24 години на добу, 7 днів на тиждень – не легко. Але він знав на що йшов.

За три місяці роботи поліцейському офіцеру громади найчастіше доводилось вирішувати сімейні конфлікти, які виникали через зловживання алкогольними напоями, а також земельні правопорушення.

«Людям, а особливо похилого віку, не так потрібна якась суттєва допомога, як просто приділення уваги. Вони хочуть, щоб їх вислухали, підтримали, поговорили з ними. Постійно потрібно бути на роботі. У мене немає вихідних. Я постійно маю бути доступним для мешканців своєї громади», – зауважив Семенюк.

Голова ОТГ Федір Войтюк нагадав депутатам, що наприкінці 2019 року Іваничівська об’єднана територіальна громада взяла участь в проєкті «Поліцейський офіцер громади» і виграла його. А відтак має свого «шерифа». Однак, згідно до умов проєкту, на ОТГ накладаються певні обов’язки.

«Громада має забезпечити поліцейського офіцера робочим місцем та усією необхідною технікою. Окрім цього, витрати на паливно-мастильні матеріали до автомобіля шерифа та його ремонт теж оплачуватимуться з нашого бюджету», – зазначив Войтюк.

Представляючи нового шерифа, начальник Іваничівського відділення поліції В’ячеслав Мартинюк наголосив, що проєкт «Поліцейський офіцер громади» передбачає, що правоохоронці, органи місцевого самоврядування та громада мають відчувати спільну відповідальність за безпеку громадян.

«Він працює на користь громади. Поліцейський офіцер громади – мобільний і 24 години на добу, 7 днів на тиждень є на місці й готовий будь-коли реагувати й вирішувати проблеми місцевої громади. Він уже веде розшукову діяльність, складає протоколи і проводить ряд заходів щодо дотримання карантину. Поліцейський офіцер громади постійно контактує з мешканцями, щоденно забезпечує порядок на підзвітній йому території й запобігає порушенням. Надіюсь, що він буде першим, до кого звертатимуться люди, які зіштовхнулися зі злочином чи несправедливістю», – наголосив Мартинюк.

До слова, з 56 громад Волині шерифа і нові автомобілі для їх роботи мають лише 24.

На сесії Іваничівської селищної ради депутати виділили 20 тисяч гривень на придбання паливно-мастильних матеріалів для автівки поліцейського офіцера громади.




коментарів: 4
      • Був був,ще до мене разом з авцой в формі
        , за маску придовбалися.А не помниш,бо їх міняють, як памперси немовляті.

  1. Все логічно, тільки на джипі 4х4 можна кудись доїхати в районі. Ми ж прості смертні на ремонт своїх тз після руху по цим катакомбам, витратили мабуть більше коштів ніж вартує 5 кап ремонтів “напрямку” Т 0305!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер