<

В Іваничах покарали злодія, який двічі викрадав металобрухт з шкільної котельні в Литовезькій громаді

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:16 | 17.05.2021 / Іваничі / , /
Перегляди
7
/ Коментарі відсутні

Чоловік, який двічі обкрадав котельню Заставненської початкової школи у Литовезькій громаді та виносив звідти металобрухт, обійшовся умовним терміном покарання.

Про це йдеться у вироку Іваничівського районного суду.  

Відповідно до матеріалів справи, з 25-го по 27-ме травня 2019 року злодій проник через незачинені бічні двері до приміщення колишньої котельні Заставненської початкової школи, що розташоване в селі Заставне на вулиці Клименка, 6 А. Звідти він, шляхом демонтажу, викрав металеві елементи із непрацюючого твердопаливного котла загальною вагою 180 кг, які являли собою брухт чорних металів.

Крім цього, через кілька днів, в ніч з 30-го на 31-ше травня 2019 року крадій, шляхом злому бічних дверей, знову проник до цієї ж котельні. Цього разу він поцупив вже 210 кг металевих елементів із непрацюючого твердопаливного котла.

Згідно довідки виданої ТзОВ «Завод Промлит» станом на 27-ме травня 2019 року закупівельна ціна побутового брухту чорних металів становила 5 гривень 90 копійок за 1 кг. Таким чином свою крадіжкою зловмисник заподіяв Заставенській початковій школі майнової шкоди на загальну суму 2301 гривню.

Відтак, проти злодія порушили кримінальне провадження за ч.3 ст.185 КК України (Крадіжка, поєднана із проникненням в приміщення, вчинена повторно).

В суді чоловік визнав свою винну, зауважив, що відшкодував спричинену шкоду й розповів деталі своїх крадіжок. Так, за його словами, викрадений метал він складав у кущах, а в подальшому здав в пункт прийому металу.

Суд визнав чоловіка виним та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки. Однак звільнив його від відбування призначеного покарання з випробуванням, якщо він протягом іспитового строку тривалістю 1 (один) рік, не вчинить нового злочину.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер