<

В Іваничах вуличне освітлення відключили через борги ВУЖКГ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:21 | 22.02.2018 / Іваничі / /
Перегляди
43
/ 1 коментар

Держава не відшкодувала Іваничівському ВУЖКГ близько 65-ти тисяч гривень за пільги та субсидії, і, таким чином, останнє заборгувало енергетикам за використану електроенергію. Крайніми у цьому замкнутому колі залишилися жителі селища, яким Іваничівський РЕМ через борги комунального господарства відключив вуличне освітлення.

Станом на 15 лютого в Іваничівській філії ПАТ “Волиньобленерго” відключили від електропостачання 5 трансформаторних підстанцій які живлять електроенергію в мережах вуличного освітлення на території Іваничівської селищної ради.

Така ситуація була спричинена передусім тому, що Іваничівське ВУЖКГ заборгувало майже 65 тисяч гривень за електроенергію. Передбачені на оплату підприємством послуг енергопостачання кошти з держбюджету затримались, а РЕМ, не отримавши відшкодування, вдався до єдиного можливого засобу впливу – відімкнув вуличне освітлення.

“Це правда, житлово-комунальне господарство не сплатило цих коштів. Бо станом на 15 лютого підприємство не отримало з держбюджету 317 тисяч гривень за пільги і субсидії, надані населенню.

Відповідно до розпорядчого документу про використання коштів за пільги та субсидії, комунальне господарство може їх витрачати тільки на оплату енергоносіїв, здійснювати платежі до держбюджету, але не може використовувати на виплату заробітної плати працівникам. Чомусь таке трактування.

Ще раз повторюсь, держава не відшкодувала надання пільг, тому у ВУЖКГ вчасно не оплатили послуги енергопостачання. Наша комуналка не настільки багата, щоб мати свої вільні обігові кошти, аби заплатити за них”, – пояснив ситуацію голова Іваничівської ОТГ Федір Войтюк.

Нагадаємо, що без вуличного освітлення у Іваничах залишилися вулиці Грушевського, Заводська, Шевченка, Будівельна, Дружби, Валова.

Як повідомив голова Іваничівської ОТГ, хоча борги за енергоносії комунальним господарством ще не виплачені, все ж вдалося домовитися про припинення відключення вуличного освітлення у селищі.




один коментар
  1. Ігнатюк хай напише сповнений гніву пост на ім”я Адміністрації Президента, у Верховну Раду і в Спортлото. Зразу всі все перерахують.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер