<

В Іваничах вшанували учасників бойових дій в Афганістані

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:09 | 13.02.2015 / Іваничі /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Уже сьогодні в Іваничах на урочистому концерті вшановували учасників бойових дій на території інших держав та 26-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан. 

У 2004 році на підтримку ініціативи громадських організацій та з метою вшанування громадян України, які виконували військовий обов’язок на території інших держав згідно з Указом Президента України започатковано традицію вшановувати афганців – саме 15 лютого 1989 року з Афганістану виведені радянські війська.

Бої в Афганістані закінчилися, заросли травою стежки а афганських горах, пішла в історію ця страшна війна, залишивши воїнам особливу долю. З кожним роком їх стає все менше, з кожним роком їм все важче зустрічати, але їх об’єднує пам’ять.

“Тепер війну в Афганістані називають помилкою радянського уряду, але тисячі солдат які служили там виконували свій високий і почесний обов’язок із гідністю та самопожертвою. Далекі не всі хто пройшов цей тернистий шлях залишилися живими. Тепер біда прийшла на нашу землю і перші хто став на захист нашої землі – це колишні воїни-інтернаціоналісти, їм не займати досвіду у бойових діях” – Мазурок Юрій заступник голови районної ради

Воїнів привітав  також голова районної організації ветеранів війни в Афганістані воїнів-інтернаціоналістів Олександр Королік.

Уже злетіло 26 років як останній солдат покинув територію Афганістану, із цієї війни не повернулося двоє іваничівців, пізніше померло ще 11 побратимів у віці до 50 років. Двоє членів організації спілки ветеранів Афганістану брали участь в АТО, які із повернулися із пораненнями, зараз ще двоє воюють на Сході країни.

Із побажаннями миру, добра і здоров’я перед присутніми виступив голова ветеранів органів внутрішніх справ Генадій Чупюхін. 

Голова РДА Федір Войтюк розповідає, що коли він 20 листопада 1979 р. демобілізувався із армії і коли прийняли рішення про ведення обмеженого контингенту радянських військ в Афганістан, тоді пішли воювати його однолітки та побратими. “Минуло уже 26 років після завершення цієї війни, і коли були перші події на майдані й була створена афганська сотня – я зрозумів хана злочинній владі й режим впаде. Коли події на Сході переросли у справжню війну, першими у бій пішли афганці. Саме вони підняли нашу армію з колін і силою і духом. І дякуючи їм ми, вистоїмо, і буде в нашій країні мир! І нам не треба йти в Європу ми її створимо тут, і починати потрібно із кожному із себе. Надіємось, що найближчим часом настане мир”, – розповідає Федір Васильович.

13.02_00002

13.02_00004

13.02_00005

13.02_00008

13.02_00011

13.02_00013




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер