<

В Іваничах вшанували ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:55 | 24.04.2015 / Іваничі /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

26 квітня минає 29 років відтоді, як Україну спіткала найбільша за масштабами та наслідками техногенна катастрофа двадцятого сторіччя – аварія на Чорнобильській атомній електростанції.

«Із болем у серці ми вкотре згадуємо про тих, хто, приборкуючи ядерну стихію, пожертвував собою заради порятунку мільйонів людей, захистив життя майбутніх поколінь. Україна сьогодні вшановує героїв, які у різний час самовіддано рятували нашу землю, не допустивши розповсюдження смертельної небезпеки, – пише Іваничівська РДА.

23 квітня, напередодні цієї сумної дати та Міжнародного дня пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф у залі засідань райдержадміністрації зібралось чимало людей, які вшанували ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. Працівники РД «Просвіта» підготували та провели   тематичну годину «Чорнобиль – погляд з минулого в майбутнє». До присутніх  зі словами вдячності за мужній вчинок і відвагу тих ліквідаторів, хто захистив Україну, Європу і світ від найбільшої техногенної катастрофи ХХ століття звернулись голова районної державної адміністрації Федір Войтюк та заступник голови районної ради Юрій Мазурок. Важко зібратися з думками, підібрати слова, щоб передати горе, біль, відчай України, особистих переживання людей, кого Чорнобиль зачепив своїм чорним крилом. Чорнобиль… Тепер це слово знає весь світ. Чорнобиль — це мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це пам’ять, це наш нестерпний біль. Закрити  тему Чорнобиля можна буде нескоро. Час масового героїзму пройшов, а уроки Чорнобиля ми будемо ще усвідомлювати. Наше покоління розуміє, що не земна куля належить нам, а ми належимо їй. І нам потрібно передати майбутнім поколінням чисту планету.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять ліквідаторів, які вже пішли у вічність, залишивши по собі гострий біль втрати та світлий спомин.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа