<

В Іваничах вшанували ліквідаторів та постраждалих від аварії на Чорнобильській АЕС

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:17 | 27.04.2017 / Іваничі /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

26-го квітня у залі засідань Іваничівської районної державної адміністрації було проведено літературно-мистецьку годину, присвячену до дня катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції під назвою “Чорнобиль не має минулого часу”.

У Іваничівському районі проживає 55  постраждалих усіх категорій від наслідків чорнобильської катастрофи. Більша частина їх прибула на запрошення, щоб пом’янути тих, кого уже немає серед живих, пригадати ті дні і тих, з ким ішли на невидимого смертельного ворога, поспілкуватися, запитати, почути відповідь, отримати підтримку.

На зустріч із чорнобильцями прийшли представники районної влади: голова районної державної адміністрації Лілія Кревська, заступник голови райдержадміністрації Людмила Войтович, заступник голови районної ради Олександр Мазурок.

Минає 31 рік від дня цієї страшної трагедії. Але тоді, ніхто не розумів, наскільки страшною вона була. Першотравень 1986 року відзначали масовими заходами. І, найболючіше усвідомлення, що не захистили у ці дні найдорожче- дітей. Усі вільно гуляли, як нічого не трапилося. Про це у своїх промовах говорили Лілія Кревська, Олександр Мазурок, радник голови районної ради Василь Живчин. Вони також висловили слова підтримки, вдячності, шани і поваги за той подвиг, який несли на ліквідації наслідків чорнобильської катастрофи, бажали доброго здоров’я та довгих років життя. А також говорили про те, що вони заслуговують на належну державну підтримку.

Зустріч скрасили літературно-музичними виступами працівники районного Дому “Просвіта”.

Усім постраждалим від наслідків трагедії на Чорнобильській АЕС було виплачено майже 13 тисяч гривень одноразової грошової допомоги.

Із чорнобильцями спілкувалися начальник Іваничівського бюро правової допомоги Надія Адамович, головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Роман Киця, заступник начальника управління соціального забезпечення населення Сергій Вільчинський. Кожен із них мав що сказати цим людям щодо їх прав на підтримку і вирішення конкретних питань.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер