<

В Іваничах волонтери за чотири місяці передали бійцям на передову близько 12 тисяч порцій сухих супів і борщів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:13 | 25.06.2022 / Іваничі / , /
Перегляди
773
/ Коментарі відсутні

Чотири місяці волонтери з Іванич заготовляють і передають українським військовим сухі борщові й супові заправки. За цей час активістки відправили на передову близько 12 тисяч порцій сухих борщів та супів. А також налагодили виробництво унікального сухого горохового та вермишеливого супу.

Вже чотири місяці біля 10 активістів з самого ранку поспішають в імпровізований сушильно-пакувальний цех. Вони жартують: “Ходимо сюди, як на роботу”. Хоча, так воно і є. Адже небайдужі хазяйки кидають усі свої справи, а дехто навіть призупинив свій бізнес, і щоденно з ранку й до ночі трудяться в цеху, готуючи сухі овочеві набори для військових.

Дівчата тішаться, що, спробувавши сухі перші страви хоча б один раз, бійці просять їх знову і знову. Саме тому партії «Козацького» борщу, горохового супу «Газова атака» та супу із макаронами «Домашні традиції» відправляють на передову по кілька разів на тиждень.

У відповідь іваничівські активістки отримують позитивні відгуки від вдячних військовослужбовців, які, спробувавши сухі борщові та супові набори, телефонують, пишуть, дякують, надсилають фото й кажуть, що страви смачні і їм дуже подобаються. Волонтерки кажуть, що саме ці схвальні відгуки і є для них найкращою винагородою і свідченням того, що вони стараються і працюють не даремно.

До слова, крім сухих перших страв, активістки передають військовим ще й інші смаколики: консервацію, тушкованки, консерви, ковбасні та м’ясні вироби, солодощі та різноманітну випічку, більшість якої печуть власноруч.

За майже чотири місяці волонтерки передали бійцям у різні куточки України, де ведуться бойові дії, понад 3 тисячі порцій горохових супів, стільки ж супів з макаронами та близько 6 тисяч порцій борщів. Зокрема, ними смакували військові в Харкові, Миколаєві, Кременчуку, Донецьку, Ізюмі, Чернігові, Сєвєродонецьку, Бахмуті, Запоріжжі та інших містах і селах, де наразі ведуться активні бойові дії.

Волонтерки наголошують, що, побачивши результат своєї роботи, хочеться старатися і робити для бійців ще більше. Наразі заговляють і сушать чергові партії м’яса, овочів і зелені.

Борщовий набір, нагадаємо, складається із сушених капусти, моркви, буряка, картоплі, часнику й цибулі, перцю і паприки, м’яса, солі та зелені. У гороховий суп, окрім гороху, волонтерки додають сушені – картоплю, цибулю, моркву і зелень, а ще спеції і м’ясо. У суп із макаронів – традиційну лапшу і м’ясо, картоплю, цибулю, моркву, часник, зелень і спеції.

Частину овочів волонтерки заготовляють в цеху: миють, очищують, нарізають, деякі варять, а потім протягом декількох годин сушать і після цього фасують порціями у пакети, які вакуумують, аби довше зберігались і краще перевозились. Інші активістки чистять, шинкують та сушать овочі у спеціальних електричних сушарках по своїх домівках.

До хорошої справи долучились і працівники Західної промислової групи, що у Нововолинську. З дозволу власника та директора фірми, дівчата теж заготовляють овочі: чистять їх і висушують у великих сушках. Це велика допомога, адже у професійну сушмашину влазить овочів, мабуть, як у 20-30 малих домашніх.

Приєдналися до активістів і місцеві діти. Вони, аби підтримати у бійців бойовий дух і надихнути на перемогу, передають їм свої патріотичні малюнки. Волонтери, пакуючи пакетики із сухими борщами і супами у ящики, неодмінно кладуть ці малюнки туди.

До слова, сухі гороховий і вермишелевий супи, які роблять іваничівські волонтери, є унікальними, адже їх не заготовляють більше ніде в Україні. Рецепти цих сухих перших страв активістки розробляли самостійно. З одного пакета можна зробити 4 порції страви. Приготувати її дуже легко і просто: залив суміш кип’ятком, зачекав 10 хвилин і смачний суп готовий.

Виробництвом сухих супів і борщів дівчата не обмежилися. Нещодавно вони, всупереч волі селищної ради, провели благодійний ярмарок «Разом до перемоги». Тоді завдяки підтримці і небайдужості жителів селища, на допомогу ЗСУ вдалося зібрати понад 57 тисяч гривень.

І хоч за 4 місяці зроблено чимало, але ресурси, зокрема овочі, вичерпуються, а фінанси закінчуються. Адже повсякчас потрібно купувати м’ясо, спеції, горох, вермишель, пакети для вакуумування та все інше. Тому волонтерки звертаються до усіх небайдужих і закликають долучатись до доброї справи. Допомога потрібна з овочами. Також можна долучитися до заготівлі овочів й сушити їх у себе вдома, якщо є можливість, або ж у волонтерському цеху й пакувати там сушені заготовки.

Окрім цього, необхідна й фінансова допомога. Кошти можна перерахувати на картку: 

5457 0822 7031 0522 Олександра Шептор

Читайте також:

В Іваничах волонтери готують для солдат «сухий» борщ: 220 порцій вже передали військовим у Чернігів

«Газова атака»: іваничівські волонтери передають бійцям на передову унікальний «сухий» суп

«Разом до перемоги»: в Іваничах на благодійному ярмарку для ЗСУ зібрали понад 57 тисяч гривень




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер