<

В Іваничах відзначили День Соборності України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:32 | 22.01.2022 / Іваничі / , /
Перегляди
638
/ Коментарі відсутні

22-го січня на центральній площі Іванич відбулась година державності «Собор єднання і порозуміння».

В такий спосіб духовенство, керівники і працівники місцевих організацій та установ, жителі селища та громади відзначили День Соборності України.

Насамперед ведуча заходу зробила екскурс в історію української держави. Вона нагадала, що проголошення Української народної республіки у 1917 році, а потому Західноукраїнської Народної Республіки у 1918-у стало початком їх об’єднання. І в результаті 22-го січня 1919 року на Софіївському майдані у Києві був оприлюднений Акт злуки між УНР і ЗУНР у незалежну державу. Однак єдиною тоді Україна пробула недовго. Боротьба за її волю, незалежність і суверенітет не припинялася в усі часи й триває досі.

«І через 71 рік, 22 січня 1990 року мільйони українців вийшли на трасу і створили живий ланцюг від Львова до Києва, так відзначивши День Соборності України, день своєї української єдності та свободи. А потім був Майдан, війна на Сході, яка триває досі і наші кращі сини і доньки відстоюють наше право на свободу і єдність», – зазначила ведуча.

Опісля настоятель Свято-Покровського храму отець Андрій відслужив молитву за Україну та її народ. Він зауважив, що це свято символізує згуртованість українців з різних куточків держави, наголосив, що й сьогодні воїни ціною свого життя відстоюють цілісність і єдність рідної країни і закликав шанувати їх і молитися за загиблих Героїв.

На завершення присутні вшанували пам’ять борців за волю та незалежність України хвилиною мовчання, поклали квіти до пам’ятника Великому Кобзарю та пам’ятного знаку борцям за волю та незалежність України «Герої не вмирають».

До слова, захід відбувся з національними символами, зокрема в руках багатьох присутніх майоріли прапори.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок