<

В Іваничах відзначили День пам’яті та примирення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:48 | 8.05.2017 / Іваничі /
Перегляди
2
/ 1 коментар

8-го травня в селищі Іваничі в приміщенні залу засідань райдержадміністрації відбулася зустріч керівників району та селища з ветеранами, учасниками визвольних змагань, афганцями та учасниками АТО. А також учасники зустрічі та діти пройшли урочистою ходою до Меморіалу Слави, де священики селища відслужили панахиду за загиблими.

Учасників заходу біля входу адмінприміщення районної та селищної рад та районної держадміністрації зустрічав духовий оркестр та діти з квітами.

Ведуча зустрічі Лілія Васага зробила екскурс в історію найстрашнішої і наймаштабнішої війни в історії людства.

— Дорогі ветерани Другої світової! Ніхто не думав, тоді в окопах у 45-у році, що з ким пліч-о-пліч воювали в окопах, з їхніми онуками і правнуками сьогодні будуть воювати ваші діти, онуки, правнуки. Ми перемогли тоді, переможемо і сьогодні, тому, що ми захищаємо свою землю. Сьогодні тут зібралося три покоління чоловіків, яким випала нелегка доля: хто воював у Другу світову, хто воював в Афганістані, а хто сьогодні захищає рубежі України на сході. Низький вам уклін за ваше хоробре серце, за ваш патріотизм, – сказала голова Іваничівської районної державної адміністрації Лілія Кревська.

Були Подяки голови районної державної адміністрації учасникам АТО: Андрію Бурці, Василю Дзвінському, Василю Кваснюку, Максиму Кошелюку, Олександру Сараю, Володимиру Пивонюку та Олександру Юндаку. Були також Подяки обласної державної адміністрації членам Іваничівської районної організації ветеранів АТО Сергію Бойку, Василю Грицюку, Володимиру Мусю, Володимиру Рубану, Андрію Юзюку.

З районного бюджету було виділено 15400 гривень для надання допомоги інвалідам Другої світової війни, учасникам бойових дій, дітям, які народилися у фашистських концтаборах, інвалідам учасникам АТО на сході України, учасникам визвольних змагань. Лілія Кревська висловила вдячність благодійникам заходу: голові ТзОВ “П’ятидні” Валерію Діброві та підприємцю Івану Пасічнику, а також голові об’єднаної територіальної громади селища Голоби Ковельського району Сергію Гарбаруку за квіти тюльпанів, які місцевий підприємець спонсорував для сьогоднішнього заходу. Діти ці квіти роздали учасникам заходу.

Перед присутніми виступив голова районної ради Андрій Бадзюнь. У своїй промові  він сказав, що сьогодні ми вшановуємо пам’ять тих, хто віддав своє життя, боронячи Україну, а також вшановуємо пам’ять репресованих, закатованих в концтаборах. Бо, напевно, не має такої родини, яку б не зачепила ця страшна війна. Подяки голови районної ради були членам Іваничівської районної організації ветеранів АТО Андрію Бутоліну, Олександру Бучику, Руслану Вавринюку, Миколі Волосовичу, Володимиру Єфремову, Вадиму Матвійчуку, Володимиру Терещуку, Сергію Юзві.

Свої вітання і слова вдячності говорив селищний голова Федір Войтюк. Він подякував усім чоловікам, хто не побоявся, взяв в руки зброю і пішов захищати Україну, а також відзначив подяками голови селищної ради учасників АТО Віктора Романюка, Віталія Жиготського, Мирослава ПрокопаАндрія Іванчука, Василя Пархомука.

Діти подарували свої пісенні вітання.

Після урочистої зустрічі усі її учасники та діти урочистою ходою пройшли центральною вулицею селища до Меморіалу Слави. Тут священники селища Іваничі відслужили панахиду за загиблими за Україну. Церквовні нагороди були учасникам АТО, які вручали отці Андрій та Анатолій.

До підніжжя Стели загиблих і Вічного вогню були покладені квіти. Дощ, який став накрапати від початку урочистої ходи ставав все сильнішим аж до проливного і завадив завершити заплановану програму заходу.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Квітня, Середа
16 Квітня, Вівторок