<

В Іваничах відновили вуличне освітлення, незважаючи на протилежну думку місцевої влади

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:02 | 16.09.2022 / Іваничі / , /
Перегляди
1300
/ Коментарі відсутні

В Іваничах відновили вуличне освітлення. Працює воно з вечора 14-го вересня. Хоча частково освітлювати селище почали ще напередодні, 12-13-го вересня, але у тестовому режимі, бо лампочки горіли не всюди.

Вуличне освітлення відновили завдяки сприянню місцевого громадського діяча Ігоря Маковського. Іваничі повернулися до освітлення вулиць у вечірній час далеко не серед перших. Багато волинських міст і сіл, попри воєнний стан, давно вже налагодили роботу вуличного освітлення. Однак, в Іваничах його не було понад 7 місяців.

Нагадаємо, в Іваничах вмикати світло не хотіла голова громади Лідія Томашевська. Вона вперто ігнорувала прохання сотень іваничівців про увімкнення вуличного освітлення в темну пору доби.

Тож останнім часом ця тема стала однією із найбільш обговорюваних серед мешканців громади. А у соцмережах взагалі розгорівся справжній шквал критики й обурень від місцевих жителів. Вони побоювалися, що в осінньо-зимовий період, коли на вулицях темніє значно раніше, відсутність освітлення становитиме загрозу для їх життя і здоров’я та збільшить кількість злочинів. 

На черговій сесії селищної ради 2-го вересня один з депутатів поставив питання очільниці громади: “Коли ж вона нарешті прислухається до бажання людей і таки включить вуличне освітлення?”. Однак, вона наголосила, що керується наказом начальника Волинської обласної військової адміністрації, відповідно до якого вимкнення світла на вулицях є однією з вимог світломаскування в умовах воєнного стану.

Врешті допомогти людям вирішив місцевий волонтер, громадський діяч Ігор Маковський. Спочатку на своїй сторінці у фейсбуці він запитав іваничівців:

“Можливо варто включити вуличне освітлення в Іваничах, хоча б до початку комендантської години?”.

І отримавши сотні позитивних відповідей, напряму звернувся до керівництва області з проханням посприяти у вирішенні цього питання. Про це Маковський розповів у відео-зверненні на своїй сторінці у фейсбуці.

Керівництво області прислухалося до побажань мешканців громади. І вже через кілька днів вулиці Іванич знову почали освічуватись.

До слова, як повідомляє ВУЖКГ, вуличне освітлення буде увімкнено з 20:00 по 23:00 (початок дії комендантської години).

Через відсутність електротаймера 10 вулиць селища та села громади досі залишаються без вуличного освітлення.

“З технічних причин, а саме відсутність електротаймера, тимчасово відсутнє освітлення на таких вулицях: Єрьоміна, Залізнична, Луцька, Долинка, 8 Березня, Банківська, Львівська, Колгоспна, Механізаторів, Підцерква, а також у селах: Іванівка, Древині, Лугове, Менчичі, Мишів, Соснина. 

Також повідомляємо, що за останні 2 дні невідомі зловмисники спричинили шкоду, обрізавши електропроводи ШУВО. Після проведення ремонтних робіт вуличне освітлення буде відновлено на території громади”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також:

Економія коштів чи зловживання владою: жителі Іванич обурені відсутністю вуличного освітлення




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок