<

В Іваничах відкрили виставку раритетних новорічних листівок та іграшок

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:57 | 4.01.2018 / Іваничі /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

В Іваничівському історичному музеї відкрито тематичну виставку до новорічно-різдвяних свят, яка буде діяти впродовж січня. Серед експонатів – раритетні новорічні листівки та іграшки, предмети, пов’язані із святкуванням Різдва Христового на Іваничівщині.

Про це йдеться на сайті Іваничівської РДА.

2 січня заступник голови Іваничівської райдержадміністрації Людмила Войтович, в.о начальника відділу освіти та молоді райдержадміністрації Світлана Корлоль відвідали Іваничівський історичний музей, де напередодні новорічно-різдвяних свят було відкрито тематичну виставку під назвою «І прийдуть до тебе три празники в гості…» .

Виставка складається з кількох розділів у яких представлені експонати з фондів музею.

Перший розділ складає колекція поштових новорічно-різдвяних вітальних листівок другої половини ХХ століття і сучасних. Найцікавішою серед них є вітальна листівка «Свят-вечір в Україні», яка датується 1961 роком і надіслана родичами з Канади Надії Ярощук, жительці села Завидів Іваничівського району. Серед експонованих є листівки, виконані на фотопапері, що датуються 1965 роком. У другому розділі виставки представлені дитячі малюнки на новорічно-різдвяну тематику.

Особливий інтерес відвідувачів викликає колекція скляних новорічних іграшок другої половини минулого століття. Серед них фігурки тварин, птахів, дітей, новорічні кулі та гірлянди… Особливої атмосфери додає інтер’єр селянської хати-світлиці, де оформлена виставка. Тут експонуються різноманітні атрибути різдвяних свят, якими користувалися жителі краю в давнину, а саме: дідухи, різдвяний павук, зірка, маски ряжених…

Атмосфера виставки спонукає дорослих поринути у світ дитячих спогадів про Новий рік та Різдво, а дітей – глибше ознайомитися з традиціями святкування в Україні і, зокрема, нашого краю.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок