<

В Іваничах відбулося районне свято колядок та щедрівок “Різдвяне диво”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:18 | 14.01.2017 / Іваничі /
Перегляди
10
/ Коментарі відсутні

14-го січня на центральній площі селища Іваничі  районне свято колядок та щедрівок “Різдвяне диво” зібрало чимало людей.

Напередодні його організатори – працівники районного відділу культури непокоїлись, чи дозволять погодні умови провести свято, чи приїдуть його учасники із віддалених сіл до райцентру, чи прийдуть глядачі. Чи не доведеться перенести його із площі у будинок культури.

Свято відбулося. Сніг, який падав цілу ніч і не переставав іти, сирість і прохолода не налякали ані учасників, ані глядачів.

Із трьома празниками “Різдвом Христовим, Святого Василя і Водохрещем”, які прийшли у гості до нас і яких прославляють у кожній домівці, вітали усіх присутніх

настоятель Свято-Покровського храму селища Іваничі отець Андрій,

заступник голови Іваничівської районної ради Юрій Мазурок,

начальник відділу культури Олена Шумик.

Колективи змінювали один одного, колядували, щедрували.Були тут колядники із районного дому “Просвіта”, Заболотець, Жашкович,Соснини, Поромова і Петрово, Древинь.

У святі взяли участь колективи двох шкіл селища.

Так, вертепне дійство показав колектив  Іваничівської ЗОШ І-ІІІ ступеня №2 імені Юрія Лелюкова.

та порадував глядачів злагодженим співом дитячий колектив “Жайвір” НВК “ЗОШ І-ІІІ ступеня №1-гімназія” селища Іваничі колядками.

Добра традиція засіяти зерном на щедрий врожай, на достаток сприйнялася по особливому тепло. Адже сьогодні у кожному домі чекали на таких засівальників.

Усі учасники свята були нагороджені листами вдячності районної ради та адміністрації та обдаровані солодкими подарунками.


Не були байдужими і глядачі. Вони колядували разом із учасниками сцени.

Для дітей працівники дитячої бібліотеки організували конкурси та розваги. Діти співали колядок та щедрівок. Розповідали, що вони знають про різдвяні свята. За участь у конкурсах одержували солодкі призи.

А ті, хто замерз, міг зігрітися гарячою кавою та  гарячим кулішем. Про це подбав підприємець Іван Пасічник.

Місцеве господарство із Старого Порицька запрошувало дигустації сирів власного виробництва та їх придбання.

Дарма, що холод, і сніг, але вони не розігнали найактивніших учасників, які взяли участь в Карооке на краще виконання колядок.  У фінал вийшло четверо учасників, серед них двоє боролися за першість.

Перемогла наймолодша учасниця п’ятикласниця Оля Михальчук з Іванич. Вона зібрала більше триста гривень від вдячних учасників конкурсу та одержала в подарунок ялинку.

Сніг, який розгребли із площі на купи, для дітлахів доставили радість попускатися з гірки,

а ще погода сприяла зліпити сніговика.

Усі, хто прийшов на свято, одержав багато позитиву енергії, якого не дасть ані диван, ані телевізор.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер