<

В Іваничах відбулася літературно-музична година з нагоди Дня Гідності та Свободи

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:31 | 22.11.2017 / Іваничі / /
Перегляди
7
/ Коментарі відсутні

21-го листопада в Іваничівському районному Домі “Просвіта” пройшла літературно – музична година “Україна – країна гідності та свободи”.

Перед учасниками заходу виступили учасники Революції Гідності: голова районної державної адміністрації, член ВО «Майдан Волині» Лілія Кревська, заступник голови районної ради Юрій Мазурок, учасник АТО, волонтер Петро Нагайовський.

Промову говорили також помічник народного депутата України Ігоря Гузя Ігор П’ятоха та учень НВК “ЗОШ І-ІІІ ступенів №1-гімназія селища Іваничі” Владислав Черкасов.

У розповідях учасників Євромайдану було багато спогадів про те, як сколихнув усю Україну розстріл мирного протесту, зумовленого прагненням народу інтегруватися у єдину європейську родину. Як у маленьких Іваничах, Луцьку люди об’єднались у єдиному помислі і дії – за свободу і процвітання України, гідного життя кожного її громадянина, тим самим доводячи усьому світу, що українці не раби, а вільні громадяни вільної незалежної держави.

Звучали спогади про наших земляків, учасників Революції Гідності, волонтерів, усіх небайдужих людей, що допомагали у ці непрості часи вистояти у боротьбі за право на європейські цінності.

Ми довели усьому світу, що Україна – країна гідності і свободи, з 1 -го вересня 2017-го року набула чинності угода про асоціацію з ЄС. Виконано одну із вимог Майдану, яка вивела на протест мільйони українців. Та попереду ще багато треба зробити. Тому, ми не маємо морального права зупинитися на досягнутому, зрадити пам’яті Небесної Сотні та героїв-захисників, які віддали  життя за Україну і продовжують боронити її від ворога,- зазначила у своєму виступі Лілія Кревська.

Лілія Кревська та Юрій Мазурок вручили матеріальну допомогу тітці полеглого на Майдані Героя України Сергія Байдовського Галині Остап’юк, учаснику Майдану, АТО та волонтеру Петру Нагайовському, учасникам Євромайдану Дмитру Драгуну та Володимиру Ткачуку.

Пам’ять героїв, які загинули на Євромайдані та в зоні АТО, присутні вшанували хвилиною мовчання.

На заході прозвучали патріотичні пісні про події новітньої історії. Завершився він молитвою “Боже, Україну бережи” у виконанні Галини Марущак, яку зал слухав стоячи.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер