<

В Іваничах учнів відправили на канікули, а дошкільний заклад “гріють” за кошти селищної ради

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:04 | 17.10.2017 / Іваничі / /
Перегляди
6
/ коментарі 4

В Україні згідно з календарним планом 15-го жовтня розпочинається опалювальний сезон. Втім, станом на 17-те жовтня у соціальних об’єктах Іванич тепло так і не підключили. 

Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко заявив, що органи влади на місцях повинні самі приймати рішення про дату початку опалювального сезону.

Він повідомив, що соціальні об’єкти при рівні менше 16-ти градусів всередині приміщення мають бути підключені до опалення, не чекаючи середньодобової температури на вулиці менше восьми градусів.

“БУГ” отримав розпорядження голови Іваничівської РДА Лілії Кревської про початок опалювального сезону. Конкретної дати подачі тепла в установи селища в документі не вказано.

Відтак, якщо соціальні об’єкти в Іваничах залишалися без тепла під час перших приморозків, то тепер, при плюсовій температурі, про увімкнення опалення і мова не йде.

Очевидно, влада усіляко намагається відтягнути опалювальний сезон з метою економії бюджетних коштів. Чи не з тої причини у навчальних закладах селища неочікувано із 17-го жовтня розпочалися канікули. Витрати за опалення у ДНЗ “Калинонька” взяла на себе Іваничівська селищна рада.

Докладніше “БУГу” про це розповів Олег Новосад, начальник виробничої дільниці ТОВ “Аванті Девелопмент”, що обслуговує котельні Іванич.

– Шістнадцятого жовтня за домовленістю з Іваничівською селищною радою ввімкнули опалення у садочку “Калинонька”, щоб прогріти стіни та підвищити температурний режим. Палили всю ніч і якби ПАТ “Волиньобленерго” не вимкнули світло, ми продовжили б до обіду (адже без електроенергії палити не можемо). В той же час приміщення адміністрації, податкової, будинку культури, лікарні взагалі не опалюються.

– Хто компенсуватиме витрати на опалення у дошкільному закладі?

– Селищна рада. Ми домовилися про це із виконувачем обов’язків голови Володимиром Сарабуною, заступником Миколою Пасевичем (голова Іваничівської селищної ради Федір Войтюк перебуває у відпустці – авт). Спостерігатимемо за лічильником – скільки калорій напалимо, стільки сільрада й заплатить.

Як вважаєте, чому в Іваничах досі не розпочали опалювального сезону?

– Рахую, з метою економії коштів. Вони перенесли канікули в школах, що мали б розпочатися з наступного тижня, щоб зекономити на опаленні.

Початок опалювального сезону не залежить від мене. Якщо завтра дадуть команду палити, можу почати це робити в будь-який час. Хоча є такий нюанс: котли в мене стоять твердопаливні, не газові. Потужність меншу як 30 відсотків не можу давати, бо вони виходять з ладу.

Думаю, що швидше всього опалювальний сезон почнеться з понеділка, коли температура впаде. Тоді будуть працювати всі три котельні.

Минулого року опалювальний сезон в Україні розпочався 5-го жовтня, закінчився 15-го квітня.

Цьогоріч на місцях опалення могли б підключити раніше запланованих термінів, проте усе “впирається” у кошти, яких у районних бюджетах не вистачає.

Мабуть тому представники влади бажають вирішувати ті проблеми, на які багато грошей не потрібно. Наприклад, будувати залізничні платформи в районі – для цього ж треба не стільки фінанси, скільки щире бажання.




коментарів: 4
  1. Осінні канікули у школах Іваничівського району було заплановано провести з 16.10.2017 по 22.10.2017, згідно наказу відділу освіти та молоді від 17.08.2017 №264-од ” Про структуру 2017-2018 н.р. у навчальних закладах Іваничівського району”

  2. Мінімальна температура повинна становити не 16%, а 18-19%

    МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

    НАКАЗ

    № 234 від 24 березня 2016 року

    Зареєстровано
    в Міністерсті юстиції України
    14 квітня 2016 р. за № 563/28693

    Про затвердження Санітарного регламенту
    для дошкільних навчальних закладів

    VI. Повітряно-тепловий режим

    1. Оптимальною температурою у групових осередках дошкільних навчальних закладів є +19-23 °С. У приміщеннях басейну – +29-30 °С. У залах для занять музикою та фізичною культурою +18-19 °С. У теплих переходах – не менше +15 °С.

    У приміщеннях, що займають кутове положення або знаходяться в торці будівлі дошкільного навчального закладу, температура повітря повинна бути не менше +21 °С.

    Кімнатні термометри мають бути розміщені на внутрішній поверхні кожного приміщення, де перебувають діти, на рівні 0,8-1,2 м від підлоги залежно від зросту дітей.

    2. Природна вентиляція приміщень дошкільних навчальних закладів здійснюється через вентиляційні канали. Окремі системи вентиляції повинні бути в харчоблоці, ізоляторі, роздягальнях, туалетних кімнатах.

    За відсутності дітей приміщення дошкільних навчальних закладів повинні періодично провітрюватися. Ефективним є наскрізне або кутове провітрювання. Забороняється провітрювання через туалетні кімнати. Тривалість провітрювання залежить від температури зовнішнього повітря, напрямку вітру та ефективності роботи опалювальної системи. Наскрізне провітрювання має проводитися кожні 1,5-2 години з тривалістю не менше 10 хвилин. У спальнях наскрізне провітрювання здійснюється до та після сну дітей.

    3. У холодну пору року провітрювання повинно бути закінчене не пізніше ніж за 30 хвилин до приходу дітей із занять або з прогулянки і за 30 хвилин до сну. Під час сну може бути забезпечено доступ свіжого повітря з одного боку приміщення, але за 30 хвилин до підйому дітей його припиняють. Після короткочасних провітрювань допускається зниження температури повітря у групових осередках до +19 °С для дітей 4-5 років і до +18 °С для дітей старше 5 років

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа