<

В Іваничах судили колишню старосту сіл Нововолинської громади за несвоєчасне подання декларації

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:42 | 29.09.2022 / Іваничі, Нововолинськ / , , /
Перегляди
4622
/ Коментарі відсутні

Староста сіл Гряди, Кропивщина, Низкиничі, Тишковичі та Хренів Нововолинської громади, звільнившись із посади, порушила вимоги антикорупційного законодавства та несвоєчасно, без поважних причин, подала декларацію особи.

Староста, була призначена на посаду 1-го січня 2021 року, однак вже 17-го липня звільнена за власним бажанням, несвоєчасно подала декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Про це йдеться у постанові Іваничівського районного суду.

Відповідно до матеріалів справи, ексстароста порушила ч. 2 ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції» та вчинила адміністративне правопорушення, пов`язане з корупцією, відповідальність за яке передбачена ч. 1мст. 172-6 КУпАП.

У суді жінка свою вину у вчиненому правопорушенні визнала та пояснила, що не знала про те, що їй потрібно подавати декларацію після звільнення, оскільки з таким обов’язком її ніхто не ознайомлював.

Ексстароста подала до суду заяву в якій просила звільнити її від адміністративної відповідальності на підставі 22 КУпАП за малозначимістю правопорушення і обмежитись усним зауваженням.

Врешті суд визнав жінку винною. Однак провадження у цій справі вирішив закрити у зв`язку з закінченням строків накладення адміністративного стягнення.

Читайте також:

Чутки над БУГом: староста Гряд Руслана Романець склала повноваження




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця