<

В Іваничах розповіли, скільки новонароджених вакцинували у пологовому відділенні районної лікарні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:09 | 14.03.2018 / Іваничі / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Головний лікар Іваничівського Центру первинної медико-санітарної допомоги Роман Киця запевняє, що ситуація із вакцинами нормалізувалася і нині медперсонал працює над виконанням плану щеплень 2018-го року у повному обсязі.

Він повідомив, що Іваничівський район сьогодні краще забезпечений імунобіологічними препаратами. Але на даний час в районі, як і в області, відсутні наступні вакцини: гемофільна, пентаксим та інфанрікс.

Через відмови батьків від вакцинування та нерегулярні і не в повному обсязі поставки імунобіологічних препаратів у 2017-му році план щеплень дитячого населення згідно календаря виконано на 70,7%.

Як поінформував головний лікар ЦПМСД, у попередні роки було значно більше відмов батьків від щеплень своїх дітей. Основні причини відмов це:

  • острах того, що вакцинація матиме негативні наслідки та ускладнення;
  • негативна інформація в ЗМІ про смерті та випадки госпіталізації після вакцинації;
  • недостовірна інформація у батьків щодо якості вакцин;
  • судження “Мої діти не захворіють” та інше.

“Після спалаху захворювань на кір в 2017-му році у Львівській, Одеській областях та місті Києві кількість відмовників від вакцинування значно зменшилось і ми змогли вакцинувати проти кору 100% дітей від запланованих на 2017 рік, в тому числі багато діток, батьки яких раніше відмовлялись від щеплень.

З початку 2018-го року вакцинація проходить набагато інтенсивніше, ніж торік”, – каже Роман Киця.

Медик вважає, що це зумовлене спалахом кору, у зв’язку з чим більшість дорослих прийняли рішення робити щеплення дітям. З його слів, зараз такі батьки частіше самі приходять вакцинувати своїх чад.

У цьому році вакциновано 100 % новонароджених діток у пологовому відділенні ЦРЛ від туберкульозу вакциною БЦЖ, а діти старші 1- го року за 2 місяці 2018-го року вакциновані проти туберкульозу на 38,2%.

Вакцинація проводиться на пунктах щеплень за попередньою письмовою згодою батьків та огляду лікарем безпосередньо перед щепленням. Лікар ознайомлює батьків з вакциною, яку роблять дитині, та можливими проявами після вакцинації – це звичайні реакції: припухлість в ділянці щеплення, болючість та почервоніння в місці уколу, підвищення температури тіла до 38ºC, які проходять без наслідків і частіше без лікування, – резюмує Роман Киця.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер