<

В Іваничах погодили ескіз пам’ятника загиблим героям-землякам

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:39 | 18.05.2017 / Іваничі /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

17-го травня відбулася чергова зустріч  матерів загиблих героїв-земляків із заслуженими архітектором України Іваном Жовничем, художником Романом Вільгушинським та діячем мистецтв Михайлом Кульчицьким під час якої погодили основні елементи пам’ятника загиблим воїнам у зоні АТО та героям Небесної Сотні, який буде встановлено в селищі Іваничі.

У зустрічі взяли участь заступник голови Іваничівської районної державної адміністрації Людмила Войтович, керуюча справами Іваничівської районної ради Ніна Шумська, селищний голова Федір Войтюк, голова громадської організації “Спілка матерів військовослужбовців Іваничівщини” Надія Рубан, підприємець, волонтер Петро Сопронюк.

Пам’ятник буде встановлено у парку селища Іваничі. Так хотіли матері і дружини загиблих. Депутати Іваничівської селищної ради прислухалися до їх вимог та бажань і затвердили місце його встановлення рішенням сесії.

Яким має бути пам’ятник, були різні думки. Розглядаючи ескізи, спочатку були згідні, щоб основою пам’ятника був хрест. І його має доповнювати скульптура Архангела Гавриїла чи Ангела. Тут виникли суперечки. Та, розглядаючи інші ескізи, змінили своє рішення. Основою буде три гранітні шпилі і бронзовий журавлик, що злітає у небо. Внизу барельєф, на якому з одного боку- воїни АТО, з іншого – герої Небесної Сотні.

Було також побажання, щоб пам’ятник був в ансамблі з фотографіями загиблих земляків у зоні АТО та героїв Небесної Сотні. Пам’ятник має бути встановлений до Дня захисника України- 14 жовтня.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця