<

В Іваничах побудують нове підприємство

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:14 | 8.10.2022 / Іваничі / , , , /
Перегляди
8191
/ коментарі 2

В Іваничівській громаді незабаром працюватиме нова компанія – «Волинь-Зерно-Продукт», яка входить до групи компаній ТМ «Вілія». Це дозволить інвестувати сюди додаткові кошти та працевлаштувати чимало місцевих мешканців.

На черговій сесії селищної ради депутати розглянули заяву ТзОВ «Волинь-Зерно-Продукт» щодо розроблення детального плану території. А напередодні його погодила земельна комісія.

Тоді керівник адміністративно-господарського департаменту Валерій Солоха розповів про діяльність компанії, чим вона займатиметься на території Іваничівської громади та яку користь може принести.

Так, за його словами, ТзОВ «Волинь-Зерно-Продукт» охоплює чимало напрямків роботи. Це і рослинництво, зберігання зернових, олійних та бобових культур, зернотрейд, борошномельно-круп’яне виробництво, торгівля засобами захисту рослин, добривами, пальним, насінням, тваринництво, будівництво аграрних об’єктів, кредитування фермерів. 

Що стосується Іваничівської громади, то тут компанія планує розширити свою діяльність. Зокрема, побудувати базу зберігання своєї продукції.

Валерій Солоха запевнив, що громада від приходу підприємства лише виграє. Адже сюди інвестуватимуться чималі кошти, зокрема й податки в місцевий бюджет, а також десятки жителів матимуть високооплачувану роботу. До того ж поблизу місця, на якому і розташується компанія, побудують нову дорогу, аби фури не їздили вулицями селища і не “били” їх.

“Компанія працює чесно, легально і прозоро. Вона нараховує 1300 працівників. Плануємо розширятися на території вашої громади та інвестувати сюди кошти. Працевлаштувати місцевих мешканців. Сплачувати до бюджету громади усі податки. Також дорогу зробимо в обхід: асфальтову, або з бруківки, або ж чорнощебеневу. Тож по дорогах селища їздити не будуть”, – зазначив Валерій Солоха.

ТзОВ «Волинь-зерно-продукт» викупило усе майно і будівлі колишнього місцевого підприємства “Поліхім” та переоформило договір оренди земельних ділянок. Однак, під час оформлення документів виявилось, що частина землі “висить у повітрі”, не маючи належної документації. Тож вирішили розробити проєкт землеустрою і детальний план території.

Під час розгляду цього питання голова громади Лідія Томашевська наголосила, що раз в такий важкий період компанія хоче розбудовуватися й інвестувати кошти, то її треба підтримати.

А начальниця відділу освіти Алла Наумук розповіла, що саме у “Вілії” селищна рада купує продукцію для місцевих закладів освіти. Адже в них ціни значно дешевші, ніж в інших.

Розглянувши усі деталі цього питання, члени земельної комісії, а після цього і депутати на сесії надали дозвіл на розроблення детального плану території для будівництва, обслуговування та ремонту об’єктів інженерної, транспортної, енергетичної інфраструктури, об’єктів зв’язку та дорожнього господарства.

Сподіваємось, що підприємство дотримуватиметься екологічних норм, і на ньому не виникне подібних випадків, як з “червоним снігом” через роботу елеватора ТОВ «П’ятидні», що працює біля будинків і на яке нарікали жителі вулиці Луцької в Іваничах.  

До речі, під час розгляду цього питання ні в членів земельної комісії, ні в депутатів на сесії не виникло жодних питань до роботи цього підприємства. Зокрема, не цікавились і дотриманням еколологічних та інших не менш важливих вимог. Так само не потурбувались і тим, чи не буде компанія заважати місцевим жителям, які живуть неподалік цього місця.




коментарів: 2
  1. Як можуть у тих безхребетних виникнути якісь питання? Право на питання і висловлювання треба одержати від самої очільниці. Стидоба ходяча: ні вирішити щось, ні допомогти, ні на що не здатні. Їм треба погонича, та такого, щоб їх тримав в стійлі. Ніяких змін, ніяких ініціатив, їм так добре, їх влаштовує таке життя. А що зарплату ж получають, ще й премії, нащо робити якісь потуги? “Очільниця” сама знає, що робити, кого куди залучати і т.д., а депутати і члени комісій- сидіть тихо, без дозволу- ні-ні. Ото самі обрали, самі тепер кнокаєм. Коли ж в тих головах іваничівців мізки заведуться?

    • Які можуть бути питання? Усі знають де розташований даний об”єкт і знають “Волинь-зерно-продукт”. Будуть робочі місця і наповнення бюджету.Що поганого?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер