<

В Іваничах планують створити новий футбольний клуб. Триває дискусія щодо назви

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:05 | 13.03.2017 / Іваничі /
Перегляди
32
/ коментарів 8

 11-го березня відбулися установчі збори, на порядку денному яких було обрання Президента клубу, наглядової ради, ревізійної комісії та надання назви. Збори вів завідувач сектором з питань фізичної культури та спорту Іваничівської районної державної адміністрації Анатолій Семерей.

Засновниками виступили громадська організація «Федерація футболу Іваничівщини» (керівник Іван Пасічник) і районна організація Всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство «Колос»(голова Валентин Радзівіло).

— Чому саме футбол? Тому, що це – найдемократичніша і найдоступніша гра. У нас в районі є 10 футбольних команд, які грають. Але за межами району відбуваються обласні змагання, де приймають участь із 16 районів 13. Серед тих трьох, які не беруть участі, і наш Іваничівський район. Участь в обласних змаганнях показує перспективу. Я кажу про дорослий чемпіонат області, – сказав Семерей.

Як працюватиме Народний Футбольний Клуб Іваничівщини говорив Іван Пасічник. Відповідно до статуту – це громадська організація, не підприємницьке товариство, метою якого не є одержання прибутку. Метою діяльності є сприяння у зростанні рівня й масовості футболу у районі, а також інших видів спорту. А також задоволення та захист соціальних, спортивних та інших спільних інтересів клубу. Були озвучені і обговорені усі розділи статуту організації.

— У районі відбувається об’єднання громад, район ділиться. На сьогоднішній день Литовезька, Павлівська та Поромівська громади, які тільки встановлюються, не спроможні виставити на область кожен свою команду, можливо з часом. Тому є така пропозиція створити на базі району футбольну команду, залучивши всі сільські ради і об’єднанні громади, – висловив свою думку Валентин Радзивіло.

Але на збори не прибув жоден голова об’єднаної громади. Були присутні сільський голова  села Милятин Валентин Ілов та селищний голова Іваничів Федір Войтюк.

Про те, як має відбуватися фінансування і чи зможуть підтримувати народний футбольний клуб органи місцевого самоврядування поцікавився Федір Войтюк. Можливо, це буде відповідна програма або субвенція до районного бюджету, висловив думку голова районної ради Андрій Бадзюнь. Уже першу підтримку Народний Футбольний Клуб Іваничівщини отримав з районного бюджету.

Вибираючи президента, першою кандидатурою було названо підприємця Петра Сопронюка. Але той відмовився, сказавши, що він є президентом футбольного клубу «Західний Буг» уже 14 років. Під його опікою, фінансовою і організаторською, три юніорські футбольні команди у районі, які беруть участь в обласних змаганнях. Про самовідвід із запропонованих кандидатур заявили також Степан Василів та Іван Пасічник. На голосування зосталась одна кандидатура- Анатолія Семерея. Він і був обраний президентом клубу.

Було також обрано правління. У нього увійшли Петро Сопронюк, Іван Пасічник, Валентин Радзівіло, Олесь Бик, Роман Брус та Сергій Недбайло.

Затверджено наглядову раду. У її складі: Валентин Ілов, Андрій Бадзюнь, Степан Василів, Микола Кондратюк, Федір Войтюк, Ігор Жовнірук та Юрій Воробій. Було запропоновано також включити у її склад голів ОТГ Павлівки, Поромова та Литовежа Андрія Сапожника, Євгенія Недищука та Івана Іванчука.

У ревізійну комісію обрали Сергія Смаля, Анну Гричай та Гаріка Татояна.

А от щодо назви Народного Футбольного Клубу Іваничівщини згоди так і не дійшли. «Єдність» і «Патріот» – перші назви, з якими прийшли на збори, розцінили як політичні. Назву «Прибужжя», яку запропонував Федір Войтюк, Андрій Бадзюнь відхилив як таку, бо таку назву має фонд нардепа Ігоря Гузя. Валентин Ілов запропонував назвати «Колос». Це не асоціюється ні з якими політичними назвами, а саме слово “колос” характеризує наш край, як хліборобський. Однак рішення щодо назви так і не прийняли.




коментарів: 8
  1. В країні війна !, а вони в футбол граються, в країні є дуже багато серьозніших проблем! йшли б у військо лобуряки.

  2. Ще б з таким інтузіазмом районні чиновники вирішували проблеми доріг району!!! Бюджет нульовий, а вони про футбол…!!! Привіт вам усім з сіл району!!! Дурдом якийсь!!! Бадзюнь, або працюйте, або йдіть геть!!!

  3. Це рівень обласного депутата Бика! , а він не хоче попрацювати над проблемою доріг в його окрузі?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок