<

В Іваничах оштрафували ухилянта з Харкова, який вчетверте хотів втекти з України

16:39 | 19.05.2023 / Іваничі / , /
Перегляди
740
/ Коментарі відсутні

Суд в Іваничах оштрафував чоловіка з Харкова, який вчетверте хотів незаконно втекти з України разом з двома товаришами. Своє рішення він пояснив тим, що «побоювався за своє життя в умовах війни».

Про це пише Zaxid.net.

Нагадаємо, трьох чоловіків, які намагались перетнути українсько-польський кордон, затримали вночі 12 квітня орієнтовно за 500 метрів від лінії розмежування. Прикордонники встановили, що один з них вже третє намагався втекти з України, а його товариш – вчетверте.

Як йдеться у матеріалах справи, свою спробу втекти за кордон Валерій С. пояснював тим, що “побоювався за своє життя в умовах війни”. Сам він уродженець Харкова, але наразі мешкає у Львові. Про чоловіка також відомо, що він є наркозалежним і наразі проходить лікування у Львівському обласному медичному центрі превенції та терапії узалежнень.

Судячи з інформації у реєстрі судових рішень, чоловік вже тричі намагався втекти з України. Вперше – через лінію розмежування на Закарпатті. Згодом було дві невдалі спроби перетнути кордон в межах Одещини, аби потрапити в Молдову. За всі ці порушення його оштрафували сумарно на понад 22 тис. грн.

На декілька судових засідань щодо своєї четвертої спроби втечі чоловік так і не прибув, тож справу вирішили розглядати без його участі.

Суддя Іваничівського райсуду Артур Бєлоусов визнав його винним у спробs незаконного перетину кордону, вчинена повторно і призначив йому 8,5 тис. грн штрафу. Також він повинен сплатити 536 грн судового збору.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа