<

В Іваничах оштрафували чоловіка за крадіжку 15 качанів кукурудзи з поля фермерського підприємства

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:31 | 10.01.2023 / Іваничі / , /
Перегляди
8664
/ коментарів 5

Жителя села Менчичі Іваничівської громади судили за крадіжку 15-ти качанів кукурудзи з поля місцевого фермера. І хоч пенсіонер своєї вини не визнав, штраф йому таки присудили.

24-го жовтня минулого року близько 13:20 із земельної ділянки, що на вулиці Вишневій села Менчичі, чоловік поцупив 15-ть качанів кукурудзи. Поле, на якій тоді росла кукурудза, належить ПП «ЗАХІД-МЕН». Своєю крадіжкою пенсіонер завдав підприємству збитків на 75 гривень. Про це йдеться у постанові Іваничівського районного суду.

У результаті проти чоловіка порушили адміністративне провадження за ч.1 ст. 51 КУпАП (дрібна крадіжка).

У суді пенсіонер своєї вини не визнав. Він розповів, що цього дня збирав врожай сільськогосподарських культур на своїй земельній ділянці і на чуже поле, мовляв, зайшов випадково і нічого там не крав. А качани кукурудза, за його словами, наламав хтось ще до нього й полишив на землі. Також чоловік повідомив, що працівник підприємства, який і застукав його на кукурудзяному полі, не повірив йому і ще й побив: збив з ніг, почав завдавати ударів лежачому ногами по тулубу та кінцівках.

Директор підприємства зазначив, що коли приїхав на місце крадіжки, то побачив там місцевого мешканця, на його одязі було листя від кукурудзи та біля нього лежала купа нарваних качанів. Він наголосив, що пенсіонер поводив себе «неадекватно» й можливо, перебував у стані алкогольного сп`яніння.

Працівник ПП «ЗАХІД-МЕН», який і зловив крадія, запевнив суд, що не завдавав чоловіку жодних тілесних ушкоджень. Свідок зауважив, що на власні очі бачив, як місцевий мешканець, якого він добре знає, ламає качани кукурудзи.

Врешті, розглянувши усі матеріали справи, суд визнав пенсіонера виним та призначив покарання у виді штрафу в розмірі 340 гривень. Також чоловік сплатить в дохід держави 496 гривень судового збору.




коментарів: 5
  1. Щоб так феміда судила корупціонерів та хабарників як цього пенсіонера то напевно і в країні жилось би краще

  2. Я не проти що злодьюгу оштрафували але фермери в своїй більшості ще та мразь яка кришується місцевою владою та ментами використовують землю за яку не сплачують податки і суди це не заміщають десятилітями

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа