<

В Іваничах обговорюють проект пам’ятника землякам, що загинули під час Революції Гідності та в зоні АТО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:41 | 10.04.2017 / Іваничі /
Перегляди
96
/ Коментарі відсутні

Голова районної державної адміністрації Лілія Кревська зініціювала  і провела робочу зустріч з  матерям загиблих героїв-земляків та з заслуженим архітектором України Іваном Жовничем, заслуженим художником України Романом Вільгушинським та заслуженим діячем мистецтв України Михайлом Кульчицьким, які представили ескізи пам’ятника землякам, що загинули під час Революції Гідності та в зоні АТО.

Фахівці ознайомили присутніх з ескізами, надали обґрунтування. В ході дискусії свої думки мали змогу висловити заступник голови райдержадміністрації Людмила Войтович, голова районної ради Андрій Бадзюнь, селищний голова Федір Войтюк, голова та члени громадської ради Надія Рубан та Віктор Пушкарський,  члени спілки матерів військовослужбовців Алла Козак, матері загиблих Героїв Іваничівщини Наталя Якобчук, Софія Дармофал, Любов Романюк, учасники АТО Вадим Матвійчук та В’ячеслав Конон. Думка кожного була вислухана та врахована.

Спілкуючись з присутніми голова РДА повідомила, що на спорудження пам’ятника новітнім Героям потрібні значні кошти. На даний час в районній Програмі підтримки учасників АТО на дані цілі передбачено кошти в розмірі 100 тисяч гривень, на черговій сесії районної ради додали лише 50 тисяч гривень, хоча голова РДА пропонувала збільшити видатки на 150 тисяч гривень. Однак депутати не погодились і проголосували лише за 50 тис.грн., мотивуючи тим, що відсутня проектно-кошторисна документація. Слід зазначити, що вартість робіт може бути визначена тільки у тому випадку, коли буде остаточно погоджений ескіз пам’ятника, його розміри та матеріали з якого буде він виготовлений.

Після тривалих дебатів учасники зустрічі дійшли згоди щодо трьох варіантів ескізів, які будуть опрацьовані спеціалістами  та направлені знову для розгляду в район.

Разом з тим, оглянувши  територію, де буде розміщено пам’ятник присутні ще раз зійшлись на спільній думці щодо правильності вибору місця його розташування.  

Лілія Богданівна зазначила, що іваничівці  пам’ятають і будуть пам’ятати  про тих людей, які поклали найдорожче, що у них є ,”за те, щоб ми жили у вільній країні, незалежній країні”.  Тому пам’ятник має бути виконаний професійно та  доречно вписуватись в архітектуру селища,  але разом з тим з врахуванням думки матерів, дружин, сини та чоловіки яких ніколи вже не повернуться до їх домівок. Тому подальше спільне рішення щодо остаточного варіанту буде своєрідним символом єднання заради світлої пам’яті героїв.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер