<

В Іваничах навчають основам рибальства

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:18 | 21.03.2017 / Іваничі /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Днями в Іваничівському районному центрі зайнятості в рамках освітнього проекту «Зимова агрошкола» провели захід для шукачів роботи під назвою «Основи рибальства». До участі в заході запрошено керівника «Павлівська риба» Петра Сарабуну. Рибне підприємство “Павлівська риба” гідно продовжує давні традиції українського рибальства на основі сучасних технологій.

Петро Сарабуна розповів про корисні властивості риби – наявність у ній великої кількості насичених жирних кислот, які є незамінними для нашого організму. Наголошував, що саме риба є невід’ємним джерелом великої кількості фосфору, який дуже важливий для нормальної роботи нервової системи, адже він збільшує швидкість нервово-імпульсної передачі, що сприяє усуненню млявості, поліпшенню пам’яті й підвищенню працездатності. Розводити рибу можна і навіть потрібно, але знання при цьому є невід’ємні. Процес розведення рибного господарства непростий і вимагає дотримання багатьох нюансів. Це не так просто, як здається на перший погляд. Петро Сарабуна розповів про новітні методики розведення риби та способи контрольованого режиму. Відвідувачі ознайомилися з сучасними умовами виробництва рибопродуктів, дізналися про перспективи та напрями започаткування власного підприємництва (агробізнесу) у сфері сільського господарства.

Ставки та копанки рекомендується заповнювати в кінці весняного водопілля, коли вода багата біогенних елементів, необхідних для розвитку кормової бази. Бажано заливати водойми в період найбільшого вильоту комарів, коли буде найбільше їхніх личинок. Вибір видів риб для вирощування залежить від багатьох факторів. Зазвичай, розводять кілька видів, які не є конкурентами в харчуванні. Важливо, щоб кожен вид доповнював один одного, більш повноцінно харчувався, що підвищило б вихід рибопродуктивності ставку. Петро Сарабуна зауважив, що перед тим як розпочати вирощування риби в домашніх умовах, потрібно ґрунтовно вивчити індивідуальні особливості того виду, який ви хочете надалі вирощувати. Особливу увагу варто приділити захворюванням, якім піддаються певний вид риби.

Шукачі роботи неабияк зацікавилися цією ідеєю, адже більшість із них проживають в сільській місцевості та мають можливість розводити рибу як для своїх власних потреб, так і на продаж. Цей бізнес не принесе колосальної прибутку, але стабільний дохід, має не менш важливе значення. Присутні отримали кваліфіковані відповіді на запитання.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця