<

«В Іваничах місцева влада допомагає лише обраним», – депутат Мартинюк про виділення коштів добровольчому формуванню

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:31 | 5.12.2022 / Іваничі / , /
Перегляди
2100
/ Коментарі відсутні

З бюджету Іваничівської селищної ради виділили 105 тисяч гривень на підтримку місцевого добровольчого формування. Однак, при розгляді цього питання один з депутатів зазначив, що місцева влада допомагає лише «обраним».

На черговій сесії депутати розглянули питання про перерозподіл коштів місцевого бюджету. Серед інших потреб громади, керівництво селищної ради запланувало виділити фінансову допомогу і добровольчому формуванню Іваничівської територіальної громади.

Напередодні це питання обговорили на засіданні постійної земельної комісії. Так, член цієї комісії, депутат Руслан Мартинюк обурився, що місцева влада постійно підримує тільки обраних. Хоча, на його думку, має допомагати усім, хто наразі піклується про військових.

Мартинюк нагадав, що кілька разів просив голову селищної ради Лідію Томашевську допомогти коштами місцевій варті порядку, яка займається волонтерською діяльністю і возить допомогу у віддаленні регіони України, однак постійно чув одну і ту ж саму “відмовку” – нема коштів. До слова, неодноразово відмовляла влада громади у допомозі і волонтерам, які виготовляють бійцям сухі супи і борщі. Й не просто не підтримувала грошима, а й “пхала палки в колеса”, наприклад, забороняючи проводити благодійні ярмарки.

За словами Руслана Мартинюка, якось зовсім несправедливо виходить: одним кошти є і то постійно, коли тільки не попросять, а іншим – нема їх ніколи.

“Чого одним можна, а іншим не можна допомогти? Я 9 місяців плачу за світло, використане волонтерками, які роблять військовим сухі супи і борщі, ще чимало власних коштів дав на благодійні поїздки з волонтерською допомогою бійцям на передову. І далі їжджу за свої ж кошти. Не з людей збираємо, а за свої їздимо. Але коли одного разу попросив 30 тисяч гривень на варту порядку, то ви сказали, що не можна. Я не проти виділення цих коштів. Але, якщо допомагаєте, то вже допомагайте усім. А то це робиться якось вибірково.

Я не можу зрозуміти за яким принципом вибарають кому давати кошти, а кому ні. Варті порядку на бензин, на поїздку з допомогою бійцям в гарячі точки не можна, а добровольчому формуванню – можна. Одним можна, іншим – чомусь ні. Я на бюджетну комісію звертався, сказали нема грошей. Винесли на сесію мою пропозицію – теж нема коштів. Хотів, щоб варту порядку включили в Програму підтримки, але знову отримав відмову. Сказали створити окрему програму. Написав, а толку всерівно – нуль. Всім треба допомагати. Не можна грати лише в одну сторону. Якщо є додаткові кошти, то поділіть між усіма”, – наголосив Мартинюк, звертаючись до очільниці громади Лідії Томашевської.

Однак, вона виступ депутата просто проігнорувала. Натомість почала вихваляти діяльність добровольчого формування. Мовляв, вони добре тренуються, і хлопці йдуть на передову вже підготовленими, і гарно ведуть свою документацію.

А голова Добровольчого формування Іваничівської територіальної громади Микола Волинець повідомив, що підрозділ Володимирського району отримав Золоту грамоту від Генштабу.

“У нас щотижня проходять спеціальні військові навчання. Тому хлопці, які входять в наше формування, а потім йдуть на передову, вже мають певні військові навики і добре підготовлені. У вересні-листопаді по всій Україні проходив об’їзд Генштабу з перевірками. До нас приїжджав генерал-майор. Перевіряли бухгалтерію й документацію, а ще ми здавали заліки по військовій підготовці. І до нашої роботи не було жодного зауваження”, – похвалився Волинець.

Врешті депутати на пленарному засідані таки погодили виділення фінансової допомоги добровольчому формуванню. Відтак, ДФТГ отримає 20 тисяч гривень для придбання добових пайків, 5 тисяч для оплати за проходження медичної комісії новими членами та ще 80 тисяч на нову зимову форму.

Нагадаємо, на початку квітня голова Іваничівської селищної ради Лідія Томашевська через неодноразові конфлікти взїлася на місцеву «Варту порядку», яку очолює депутат Руслан Мартинюк, і «не рекомендувала» депутам на сесії виділяти кошти організації на пукупку палива. І обранці громади підтримали її пропозицію. Хоча ця організація дійсно займається волонтерською діяльністю і возить допомогу у віддаленні регіони України.

Читайте також:

Техніка, сейфи, спецзасоби, обладнання і спорядження: в Іваничах добровольче формування фінансуватимуть за кошти місцевого бюджету

Депутати Іваничівської громади відмовились виділяти кошти на «Варту порядку», яка допомагає військовим і переселенцям




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця