<

В Іваничах члени земельної комісії не хочуть виділяти землю лісовому господарству

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:52 | 2.09.2021 / Іваничі / , , , , /
Перегляди
937
/ Коментарі відсутні

Лісомисливське господарство просить виділити на території Іваничівської громади земельну ділянку під заліснення. Земельний відділ селищної ради рекомендував надати для посадки лісу понад 3 га землі. Однак члени земельної комісії – проти цього, адже наразі відсутністня співпраця з лісівниками.

Це питання розглянули 31-го серпня під час чергового засідання членів земельної комісії. Її очільниця Наталія Мазурок повідомила, що Володимир-Волинська райдержадміністрація отримала лист-звернення від ДП “Володимир-Волинське лісомисливське господарство” щодо сприяння у виділенні земельних ділянок під заліснення, яке, у свою чергу, переадресувало територіальним громадам. Його отримала й Іваничівська селищна рада. І тепер це питання мають розглянути місцеві депутати на черговій сесії і прийняти відповідне рішення. А переред цим його винесли на розгляд земельної комісії.

Наталія Мазурок зауважила, що під заліснення просять законсервувати земельні ділянки з числа мало продуктивних і деградованих сільськогосподарських земель. Земельний відділ, за її словами, віднайшов на території громади дві таких ділянки – в селах Долинка і Соснина. Там рекомендується виділити для нових лісових насаджень понад 3 гектари землі й висадити протягом 3 років біля 15 тисяч саджанців дерев.

Однак депутати, які входять в земельну комісію, обурились. Мовляв, для мешканців горомади земельних наділів не вистачає, але для лісового господарства земля знайшлася. До того ж ці земельні ділянки можна продати і наповнити місцевий бюджет, або ж створити там рекреаційну зону. Тим паче, що наразі з лісівниками відсутня хоча б якась співпраця.

“Для чого передавати нашу землю з селищної власності в державну. Яка користь нашій громаді буде від цього? Наразі нашим мешканцям нема доступу до лісів. Наприклад, вони не можуть ні самостійно заготовити там дрова, ні купити їх. В лісах тільки працюють свої люди. То ми дамо землю, посадимо дерева, а рубати їх будуть лісівники. Чим нам допомогло лісомисливське господарство? Нічим. Ми в першу чергу маємо думати про жителів нашої громади”, – зазначив Руслан Мартинюк.

Розглянувши усі нюанси цього питання, члени земельної комісії вирішили не рекомендувати виділення землі Володимир-Волинському лісомисливському господарству. Однак остаточно усі крапки над “і” приймуть депутати селищної ради під час чергової сесії.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа