<

В Іваничах активісти планують зарибнити місцеву водойму і збирають для цього кошти

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:10 | 21.07.2021 / Іваничі / , /
Перегляди
1113
/ Коментарі відсутні

Іваничівську місцеву водойму – так званий ставок «Торфовисько», планують зарибнити. До цього місцеві активісти долучили жителів громади і ті залюбки відгукнулись. Так почався збір коштів для покупки риби, яку хочуть запустити у водойму.

Хорошу справу започаткував активіст Ігор Маковський, який нагадаємо, прагне власними силами облагородити цю водойму. Він залучив до цього рибалок і місцевих мешканців. Наразі триває збір коштів для зарибнення ставка. Лише за два дні зібрали понад 5 тисяч гривень.

У коментарі БУГу Ігор Маковський розповів, що зариблювати «Торфовисько» планують на початку осені. Також він хоче облаштувати там затишну зону відпочинку: навести благоустрій на прилеглій території, зокрема, вирізали чагарники й вирубати самосів, привезти пісок й зробити пляж, обладнати спортивні майданчики й місця для риболовлі, побудувати кілька бесідок, висадити дерева й освітити цю місцину.

«Люди, а особливо рибалки, яких у нас не мало, з ентузіазмом підтримали ідею зарибнити цей ставочок. І, що цікаво, дають кошти не лише жителі громади, а й навколишніх сіл і міст. Адже людям набридло їздити на риболовлю за кількасот кілометрів. Хочеться посидіти з вудочками на місці – поблизу домівок, разом з дітьми і друзями. То думаю разом нам вдасться все зробити», – зазначив активіст.

За його словами, зарибнити «Торфовисько» хочуть карасями, карпами і можливо линками. Усе залежатиме від суми зібраних коштів.

Єдине, що непокоїть активістів, аби місцева влада не пхала палки в колеса і не заважала їм. Адже керівництво громади хоче віддати ставок в оренду.

Це питання розглянула і погодила земельна комісія селищної ради, проігнорувавши при цьому звернення місцевих мешканців з вимогою зберегти водойму на балансі громади. Остаточно майбутнє ставка вирішували під час пленарного засідання 3-го червня. Тоді депутати не підтримали питання віддачі його в оренду. Однак голова селищної ради запевнила, що виставлятиме це питання повторно на наступну сесію.

Ігор Маковський сподівається, що і цього разу депутати стануть на бік громадськості і збережуть «Торфовисько» для людей.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер